Macias17m Napisano 3 Października 2012 Napisano 3 Października 2012 Stwierdziłem, że chciał bym zrobić sobie ss po renowacji ramy i nie do końca wiem jak to zrobić :/ i z tego powodu mam kilka pytań. 1.czy pasują wszystkie wolnobiegi jedno zębatkowe? 2.jaki napinacz kupić? 3.Jakie proponujecie przełożenie? Z góry dzięki za pomoc
Alpek Napisano 3 Października 2012 Napisano 3 Października 2012 Ja np. mam zrobione że z przodu mam 1 zębatę a z tyłu mam 6. Z przodu jakby taki ogranicznik założyłem starą przerzutkę i dokręciłem ją w śrubach i jest sztywno i łańcuch nie spada a z tyłu automat Shimano TZ50. I wszystko dział super
Macias17m Napisano 3 Października 2012 Autor Napisano 3 Października 2012 z przodu nie chce nic ruszać a z tyłu zamontować napinacz i wolnobieg z jedną zębatką
adriansocho Napisano 3 Października 2012 Napisano 3 Października 2012 na piastę z gwintem nakręcisz każdy wolnobieg jednorzędowy. Uwaga: do takiego wolnobiegu potrzebujesz szeroki łańcuch (czyli łańcuch jednorzędowy). Możesz też wziąć piastę z bębenkiem, założyć jedną koronkę z kasety oraz kilka podkładek, które są normalnie między koronkami. Co do napinacza, to dużo osób sobie chwali takie, które mają swoją sprężynę - naprężają łańcuch. Przełożenie: ja miałem singlespeeda do powolnej jazdy po mieście oraz do jazdy w terenie, miał koła 26" i przełożenie 32:12.
Macias17m Napisano 3 Października 2012 Autor Napisano 3 Października 2012 szerszy łańcuch czyli coś typu jak w składaku np? a czy da rade złożyć singiel speed bez zmiany wolnobiegu?
ReflectExtreme Napisano 7 Października 2012 Napisano 7 Października 2012 Tak da się ale wtedy musisz zastosować przerzutkę lub napinacz aby ci łańcuch nie przeskakiwał. A ja przy okazji aby nie zakładać nowego tematu. Czy gdy do piasty "nv d042sb" zastosuje SS to czy pociągnie mi to korpus kasety, bo z tego co się orientuje to korpus kasety(Bębenek) w d042sb jest aluminiowy, a do alu niestety nie mam zaufania i boję się o jakieś uszkodzenia .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.