Skocz do zawartości

[Opony] Coś lepszego od Kenda Karma 2.0?

vwothyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam już za sobą kilka wypadów na Barro Mountain i mogę kilka słów o nich napisać. Na początku założyłem Barro na przód do kompletu z Karmą, dzisiaj, ze względu na pogodę jak za oknem wrzuciłem też drugą na koło napędowe i pojechałem w trasę. Zauważalnie wzrosła przyczepność na błocie w stosunku do Karmy. Przednia opona założona na "speed", tylna na "traction" testowałem ciśnienie w zakresie 2-3 bary. Rower prowadzi się bardzo pewnie, na błotnych podjazdach koło zauważalnie później traci przyczepność na stromiźnie, uślizgi tylnego koła przy trawersowaniu błotnisto - gliniastych pochyłości są jakby "powolne", przewidywalne i łatwe do kontrolowania.

Na asfalcie oraz na twardym i ubitym podłożu rower rozpędza się wolniej, co nie jest żadną niespodzianką, jednak spokojnie da się z tym żyć, w dalszym ciągu jazda po prostym powyżej 30km/h nie wymaga zdolności nadprzyrodzonych.

Jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Zastanawiam się teraz, czy dokupić jeszcze dwie sztuki Barro, żeby założyć po komplecie do obu rowerów, czy może poeksperymentować jeszcze i wziąć Gato.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...