Skocz do zawartości

[Samochód] Dla rowerowo - terenowej pary z psem

pilon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam forda i musze przyznać ze ile dziada mam nie zepsuł sie ani razu a i w rowie lezał, poibjany był etc

Też mam Forda... Tzn mam ją... Bo to jest ona... Fiesta MK IV (1996). Czasami ma swoje humory z obrotami, ale jak jej coś nie pasuje, to walę młotkiem w tylne prawe koło i jedzie dalej, w przeciwieństwie do nowoczesnych aut, które na desce rozdzielczej wyświetlają gigantyczny napis "Check engine", stają w polu i każą czekać na serwis, który przyjedzie i skasuje błąd w komputerze...

• Mod Team
Napisano
Problem polega na tym, że marki, które kiedyś uchodziły za bezawaryjne i bezproblemowe popsuły się. VW nie jest już ten sam kiedyś... Podobnie Mercedes, który robił kiedyś milion km bez remontu silnika, boryka się z różnymi problemami...

Przecież w rowerach jest to samo.

Legendarna bezawaryjność VW czy mercedesa kosztuje a klient nie trawi ceny więc gorsze materiały, mniej trwałe części itd. Epoka pełnoletnich mercedesów się kończy, serwisy i salony też chcą żyć. To nie marki kiedyś uznawane za kiepskie się dźwignęły, to szpica peletonu wyrównała do średniej.

Napisano

witam,

ja tourana bym Ci odradził,ze względów na gabaryty,ok-dwa rowery Ci się zmieszczą...ale co z psem?na pewno się nie zmieści,tym bardziej w klatce;touran jest krótkim autem,klamoty typu namiot,butla na pewno by się pomieściły;co do rowerów-dwa ok ale niezbyt duże,jeżeli chodzi o eksploatacje to jak najbardziej na tak(silnik dieslowski,105km),piszę to z własnego doświadczenia;

moja propozycja to vw caddy:

http://moto.allegro.pl/volkswagen-caddy-life-piekny-navi-tempomat-i2733919161.html

sądze, że tego typu auto ma sporo zalet:pakowne,uniwersalne,dobry stosunek ceny do rocznika i wyposażenia,

życzę pomyślnych zakupów,

pzdr Adam

Napisano

A ja bym doradził tak:

Nie skupiaj się na konkretej marce/modelu tylko na typie auta (suv, kombi itd) i szukaj poprostu zadbanego egzemplarza. Dużo ogladaj, na żywo można dostrzec mnóstwo zalet/wad, których na zdjęciach nie zobaczysz, a na necie nie przeczytasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...