montell81 Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 Witam, kilka dni temu pojawił się problem przeskakującego łańcucha w moim napędzie. Początkowo myślałem, że winowajcą jest kaseta, ale ma przebieg zaledwie 2800 km. Zastanawiam się czy przypadkiem winne nie są kółka przerzutki, choć nie wiem czy możliwe jest by łańcuch na nich skakał? Proszę Was więc o pomoc w ocenie zużycia kółek przerzutki i koronek kasety. Zarówno kaseta jak i przerzutka ma stosunkowo niewielki przebieg bo około 2800 km. Całość regularnie czyszczona i smarowana. Stosuję dwa łańcuchy C9, zmieniane co ok. 500 km. http://imageshack.us/g/1/9783874/ Z góry dziękuję za pomoc.
Qamal Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 kaseta wyglada ladnie; sprawdz dlugosc lancuch o ile sie rozciagnal potem zobacz czy masz dobrze wyregulowana przerzutke z tyłu a nastepnie sprawdz zebatki na korbie
montell81 Napisano 29 Września 2012 Autor Napisano 29 Września 2012 Z korbą jest wszystko ok. Truvativ Noir z przebiegiem ok. 1000km Dodam, że problem pojawia się jadąc w wilgotnych warunkach. Gdy jest sucho to praktycznie nie występuje.
f16marcin Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 sprawdź spinkę czy jest założona odpowiednią stroną, z tego co pamiętam ktoś mówił że buźką do góry powinna być
Naprawiacz Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 Kaseta i kułka wyglądają bardzo dobrze. Sprawdz geometrię haka i oprucz spinki sprawdz wszystkie ogniwa czy żadne nie jest zblokowane. Mam jeszcze pytanie czy efekt przeskakiwania występuje na obydwu lańcuchach?
montell81 Napisano 29 Września 2012 Autor Napisano 29 Września 2012 Przerzutka jest dobrze wyregulowana. Spinka Connex założona zgodnie z instrukcją, ogniwa działają bez zarzutu (100km temu czyszczony i smarowany). Idąc za Waszymi radami zrobię tak: zmienię spinkę na SRAMa, gdy problem pozostanie to założę drugi łańcuch (za ok. 150km przypada mi zmiana). Jeśli to nie pomoże to będę się radził dalej. W wolnej chwili wrzucę jeszcze fotki haka, może ktoś z Was dostrzeże tam coś niepokojącego.
Naprawiacz Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 Najprostrzym sposobem sprawdzenia geometri haka bez narzędzia jest poprostu wrzucenie łańcucha na największą koronkę w kaseć i wtedy zobacz czy wózek przerzutki jest idealnie równoległy do koronki kasety.
montell81 Napisano 29 Września 2012 Autor Napisano 29 Września 2012 Na moje oko hak też wydaje się w porządku. Tutaj fotki: http://imageshack.us/g/1/9784213/
Naprawiacz Napisano 29 Września 2012 Napisano 29 Września 2012 Wydaję się być ok. Propopnuję na próbę założyć drugi łańcuch i zobaczyć czy efekt pozostał.
Mod Team Puklus Napisano 30 Września 2012 Mod Team Napisano 30 Września 2012 2 Ostatnie zębatki juz troszkę nadgryzione, pewnie na nich skacze?
Naprawiacz Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 To prawda że są troszeczkę podostrzone ale wydaje mi się że nie powinno skakać.
montell81 Napisano 30 Września 2012 Autor Napisano 30 Września 2012 Zgadza się, skacze na dwóch ostatnich koronkach. Jednak jak na 2800 km wydaje się, że zbyt wcześnie. Jak wcześniej pisałem sprawdzę nową spinkę, potem zmienię łańcuch i zobaczę czy problem będzie nadal występował.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.