AntyIdiota Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Rozchodzi się o te korby. http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=30&mar=14&art=2829 http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=30&mar=14&art=4144 Czy one defacto ważą tyle samo? Czy cokolwiek poza designem się w nich zmieniło?
AntyIdiota Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 A co z zębatkami, są identyczne jak w poprzedniej generacji, cokolwiek pod względem technicznym. Innymi słowy czy jest sens dopłacać 100zł do nowego SLX.
rzymo Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Nic nie wskazuje na to, żeby zębatki różniły się materiałami.
refiko Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Wystarczy wejść na stronę producenta i tam doczytać czym ew, mogą się różnić oba modele.
vitesse Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 mysle za najistotniejsza jest waga ramion, zebatki i tak zreguly sie wymienia
AntyIdiota Napisano 24 Września 2012 Autor Napisano 24 Września 2012 mysle za najistotniejsza jest waga ramion, zebatki i tak zreguly sie wymienia Niby o tym wiem, ale jednak jakby mnie to nie dotyczyło. Mam korbę STX, łańcuch i kasetę wymieniałem już mnóstwo razy(przeskakiwały nawet), a blatów nie musiałem nigdy. Podobnie w sumie było z cantleverami STX RC, nigdy nie musiałem w nich wymieniać klocków jakby były z jakiegoś kosmicznego materiału.
vitesse Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 czasami wymienia sie na lepsze, nie koniecznie zuzyte zebatki, ja jeszcze zadnej zebatki nie zajezdzilem, a to nie dlatego ze malo jezdze, tylko ze bylo ich chyba z 15
beskid Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Mam korbę STX, łańcuch i kasetę wymieniałem już mnóstwo razy(przeskakiwały nawet), a blatów nie musiałem nigdy. Podobnie w sumie było z cantleverami STX RC, nigdy nie musiałem w nich wymieniać klocków jakby były z jakiegoś kosmicznego materiału. Było mineło i już nie wróci jak to się mówi. Nie masz nawet co silić się na porównania co do wytrzymałości osprzętu z tamtego okresu a dzisiaj, niestety.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.