banydg Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Hej, z góry uprzedzę, że kompletnie nie znam się na rowerach, przeglądałem kilka wątków i namieszały mi w głowie, dlatego chciałbym założyć własny. Byłem dzisiaj w wrocławskich sklepie, niby renomowanym, chciałem poznać różne marki, ale pan skupił się na tym modelu: http://www.im-motion.pl/pl/products/288/show/2934/ROWERY_GORSKIE_modele_2012/SPECIALIZED/Hardrock_Sport jego aktualna cena to 1849zł, - pytanie czy warto? Rozmawialiśmy też o innych, ale mimo wszystko pan zawsze wracał do tego modelu:) później proponował mi taki "superaśny" za 2700 (też speca) ale to już troszkę za dużo pieniążków mam 170cm, waga ok 70kg, jeżdżę raczej rekreacyjnie, choć bardzo lubię lasy, polne drogi, nierówności i inne takie atrakcje i na pewno będę z nich często korzystał. Wyczytałem tutaj, że spece mają dobrą rame, ale osprzęt kiepski. Tak jak mówię - w ogóle się na tym nie znam, chciałbym kupić rowerek który będzie mi służył przez lata, raczej nie będę go rozbudowywał. Wolałbym się zmieścić cenowo w 2k... I czy teraz jest dobry czas na kupno roweru czy jeszcze trochę poczekać? Dzięki za pomoc
banydg Napisano 21 Września 2012 Autor Napisano 21 Września 2012 dodam, że nie interesują mnie używki - wolę mieć nowy rower a jak się coś w nim popsuje to mam pewność że to z mojej winy a może ogólnie lepiej się jeszcze wstrzymać z kupnem i na wiosnę zainteresować się rowerkiem z poprzedniego sezonu?
gabriel86 Napisano 21 Września 2012 Napisano 21 Września 2012 a może ogólnie lepiej się jeszcze wstrzymać z kupnem i na wiosnę zainteresować się rowerkiem z poprzedniego sezonu? W sieci większość rowerów już jest w promocji. Myślę że mógłbyś powalczyć o dobrą cenę na to: Rower górski Unibike Flite 2012 | MTB | Sklep Rowerzysta.pl rowery lub to : MBIKE RENEGADE DSX r.17 2012 KURIER GRATIS WYPRZ! (2622659692) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jeżeli chodzi o model, którym jesteś zainteresowany to w cenie 1800pln osprzęt na poziomie: -amor XCM v3 - przerzutka przód/tył - acera/acera - korby Suntour'a ... Spec jak zwykle ma ceny wystrzelone w kosmos tłumacząc to mega wytrzymałą ramą z dożywotnią gwarancją... Jeżeli jednak chcesz mieć sprzęt, którego precyzja działania przewyższa w/w speca, zainwestuje w Unibik'e lub Kelly'sa z wyprzedaży w sieci.
banydg Napisano 22 Września 2012 Autor Napisano 22 Września 2012 byłem dzisiaj w innym wrocławskim sklepie, porozmawiałem sobie z panem i ostatecznie skupiliśmy się na trzech modelach: (linki prezentują tylko modele, nie oferte sklepu w którym byłem) http://sport-bike.pl/pl/p/Unibike-Flite-2012/330 w cenie ok 2340zł, sprzedawca mówił, że to najlepszy (w tej cenie) model, prezentujący idealną proporcje cena/jakość. Jako ciekawostkę dodam, że w innym sklepie jak pytałem o ten model, to powiedziano mi, że unibike jest w tyle konstrukcyjnie i prócz osprzętu nic się w tym modelu nie zmienia od kilku lat i nie warto go kupować. Czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć? Drugi model: http://sport-bike.pl/pl/p/Cube-AIM-Disc-2012/393 cena ok. 2030zł, wg sprzedawcy też dobry i warty zainteresowania. I ostatni, którym mnie bardzo zaciekawił: http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Ghost-SE-2000-black-grey-red-2012/1270 cena ok. 2250zł. Sprzedawca od razu powiedział, że osprzętowo jest gorszy niż wymieniony wcześniej Unibike Flite, jednakże jego konstrukcja jest tak wykonana, że pozwala osiągać lepsze osiągi. Rama jest w taki sposób stworzona, że energia którą wkładamy w pedałowanie jest mniej tracona i dzięki temu jazda staje się bardziej dynamiczna, energiczna i same wrażenia z jazdy są dużo lepsze. Proszę o opinie na ten temat Dzięki za pomoc!
banydg Napisano 23 Września 2012 Autor Napisano 23 Września 2012 nikt nie chce udzielic bezinteresownej pomocy osobie ktora nie ma pojecia o rowerach? nikt nie słyszał o marce ghost i o jej produktach i opiniach? W internecie ciężko coś znaleźć o tym modelu, a teoretycznie przedstawia sie ciekawie
Avatarus Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Osprzętowo flite jest zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem w tej półce cenowej. Jeśli nie masz zamiaru wydać więcej niż 2500zł to brałbym go.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.