Skocz do zawartości

[2000-2200] mtb, najlepiej z wrocławia

banydg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, z góry uprzedzę, że kompletnie nie znam się na rowerach, przeglądałem kilka wątków i namieszały mi w głowie, dlatego chciałbym założyć własny. Byłem dzisiaj w wrocławskich sklepie, niby renomowanym, chciałem poznać różne marki, ale pan skupił się na tym modelu:

http://www.im-motion.pl/pl/products/288/show/2934/ROWERY_GORSKIE_modele_2012/SPECIALIZED/Hardrock_Sport

jego aktualna cena to 1849zł, - pytanie czy warto? Rozmawialiśmy też o innych, ale mimo wszystko pan zawsze wracał do tego modelu:) później proponował mi taki "superaśny" za 2700 (też speca) ale to już troszkę za dużo pieniążków :)

mam 170cm, waga ok 70kg, jeżdżę raczej rekreacyjnie, choć bardzo lubię lasy, polne drogi, nierówności i inne takie atrakcje i na pewno będę z nich często korzystał. Wyczytałem tutaj, że spece mają dobrą rame, ale osprzęt kiepski. Tak jak mówię - w ogóle się na tym nie znam, chciałbym kupić rowerek który będzie mi służył przez lata, raczej nie będę go rozbudowywał. Wolałbym się zmieścić cenowo w 2k... I czy teraz jest dobry czas na kupno roweru czy jeszcze trochę poczekać?

Dzięki za pomoc :)

Napisano

dodam, że nie interesują mnie używki - wolę mieć nowy rower a jak się coś w nim popsuje to mam pewność że to z mojej winy ;) a może ogólnie lepiej się jeszcze wstrzymać z kupnem i na wiosnę zainteresować się rowerkiem z poprzedniego sezonu?

Napisano

;) a może ogólnie lepiej się jeszcze wstrzymać z kupnem i na wiosnę zainteresować się rowerkiem z poprzedniego sezonu?

W sieci większość rowerów już jest w promocji.

Myślę że mógłbyś powalczyć o dobrą cenę na to: Rower górski Unibike Flite 2012 | MTB | Sklep Rowerzysta.pl rowery

lub

to : MBIKE RENEGADE DSX r.17 2012 KURIER GRATIS WYPRZ! (2622659692) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jeżeli chodzi o model, którym jesteś zainteresowany to w cenie 1800pln osprzęt na poziomie:

-amor XCM v3

- przerzutka przód/tył - acera/acera

- korby Suntour'a ...

Spec jak zwykle ma ceny wystrzelone w kosmos tłumacząc to mega wytrzymałą ramą z dożywotnią gwarancją...

Jeżeli jednak chcesz mieć sprzęt, którego precyzja działania przewyższa w/w speca, zainwestuje w Unibik'e lub Kelly'sa z

wyprzedaży w sieci.

Napisano

byłem dzisiaj w innym wrocławskim sklepie, porozmawiałem sobie z panem i ostatecznie skupiliśmy się na trzech modelach: (linki prezentują tylko modele, nie oferte sklepu w którym byłem)

http://sport-bike.pl/pl/p/Unibike-Flite-2012/330 w cenie ok 2340zł, sprzedawca mówił, że to najlepszy (w tej cenie) model, prezentujący idealną proporcje cena/jakość. Jako ciekawostkę dodam, że w innym sklepie jak pytałem o ten model, to powiedziano mi, że unibike jest w tyle konstrukcyjnie i prócz osprzętu nic się w tym modelu nie zmienia od kilku lat i nie warto go kupować. Czy ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć?

Drugi model: http://sport-bike.pl/pl/p/Cube-AIM-Disc-2012/393 cena ok. 2030zł, wg sprzedawcy też dobry i warty zainteresowania.

I ostatni, którym mnie bardzo zaciekawił: http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Ghost-SE-2000-black-grey-red-2012/1270 cena ok. 2250zł. Sprzedawca od razu powiedział, że osprzętowo jest gorszy niż wymieniony wcześniej Unibike Flite, jednakże jego konstrukcja jest tak wykonana, że pozwala osiągać lepsze osiągi. Rama jest w taki sposób stworzona, że energia którą wkładamy w pedałowanie jest mniej tracona i dzięki temu jazda staje się bardziej dynamiczna, energiczna i same wrażenia z jazdy są dużo lepsze. Proszę o opinie na ten temat :)

Dzięki za pomoc!

Napisano

nikt nie chce udzielic bezinteresownej pomocy osobie ktora nie ma pojecia o rowerach? nikt nie słyszał o marce ghost i o jej produktach i opiniach? W internecie ciężko coś znaleźć o tym modelu, a teoretycznie przedstawia sie ciekawie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...