Skocz do zawartości

[Manetki] Manetki Deore do przerzutki tylnej 105.

Poprzeczniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam rower hybrydowy z tylnym napędem od MTB (DEORE 10s: kaseta CS-HG62-10 11-36, przerzutka RD-M593). Z przodu natomiast szosowym (korba FSA Vero 50-34, przerzutka TIAGRA) Postanowiłem zmienić przełożenia i zamieniłem kasetę na Shimano 105 11-25 (CS-5700). Zimą chciałem wymienić tylną przerzutkę na coś z krótkim wózkiem. Postanowiłem trzymać się Shimano 105 i zakupić przerzutkę RD-5700. Pytaniem, które mam do was forumowicze jest czy wyżej wymieniona tylna przerzutka będzie współpracować z manetkami DEORE SL-M591? Czy jestem zmuszony zakupić manetki SL-4600 lub SL-R780?

Pozdrawiam.

Napisano

musialbys przekombinowac z umocowaniem linki do RD; szkoda zachodu - najwidoczniej bedziesz zmuszony do jazdy z za dlugim lancuchem ale pozytyw taki, ze majac drugi zestaw "gorskich" kol z kaseta 32z nie bedziesz mial problemu (z za krotkim lancuchem)

ps1.mozliwe, ze w krotce pojawi sie shiftmate do takiego polaczenia dynasys/stare ratio 2:1,

ps2.jesli bardzo bys chcial ten krotki (wlasciwie do compactu powinienes brac nie krotki a wlasnie ten troszke dluzszy kompaktowy wozek) wozek - moesz sprobowac podmienic tylko ten element...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...