MMMAAACCC7 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 witam przebył może ktoś juz trasę skandii w Kwidzynie (mini) i może powiedzieć cos o warunkach trasy? chodzi o to czy będzie to więcej dróg leśnych (liście, patyki, kamienie), czy polno szutrowych. z góry dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomBrady Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Dla mnie będzie to pierwszy start w jakimkolwiek maratonie Też jadę dystans mini. Co do trasy, to na youtubie znajdziesz filmiki z trasy z edycji rok temu. Do zobaczenia na starcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Września 2012 startowałem w Kwidzynie dwa razy i dwa razy trasa była niemalże identyczna. Trochę górek jest w okolicy stadniny koni, czyli okolice miasteczka zawodów, a dalej są leśne drogi i piach Aha jeszcze co pamiętam to wściekły wmordewind w trakcie każdego startu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strus13 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Pytanie do miejscowych więc się wypowiem:) po wczorajszym objeździe trasy stwierdzić można iż, polno szutrowych sporo, traktów leśnych sporo, asfaltu w miarę mało, błota DUUUUŻŻŻŻŻOOOOO:) Kałuża jedna prawie jak Balaton:) nie sądzę aby błotko wyschło ale jeśli by wyschło to PIACHU DUŻŻŻŻO:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 oo będzie wesoło do zobaczenia na starcie-patrzcie za czerwonoczarnym lvl a2, na siwych oponach, numer chyba 1135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 No prosze, a wydawalo mi sie, ze opadow nie bylo duzo. Moze ktos cos specjalnie wylal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 niby skandia powinna być prosta, łatwa równa, a tu zapowiada sie ciekawy i brudny rajd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 No coz, ze tak powiem... Jezeli dolozyc do tego drobne opady deszczu, ktorych tak miedzy 11 i 17 mozna sie spodziewac, to bedzie mozna troche blota objezdzic... Pisza, ze tak kilka milimetrow opadu bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 22 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2012 błotka było sporo, piasku na odcinku przed metą jeszcze więcej, a na brak asfaltu nie można było narzekać. owszem, wmordewind był solidny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaude Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Pierwszy maraton czyli w tym przypadku Skandia w Kwidzyńu zaliczona! Świetna trasa, super atmosfera i fun, 29er na piasku przed metą dawał przewagę Pozdrawaiam startujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 22 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2012 to które miejsce ? chwalimy się, chwalimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strus13 Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 ucinając następne pomyłeczki Drodzy forumowicze w KWIDZYNIE! a nie Kwidzyniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaude Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 214 miejsce na 467 startujących, czas 2 godzinki 38 sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henio19 Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Ja bez jakiegokolwiek przygotowania 2h 20m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Czas 1 h 57 m, trasa sympatyczna, jak na północny maraton to nawet pojawiły się ze trzy miejsca, gdzie było technicznie. Ogólnie rzecz biorąc fajnie było 214 miejsce na 467 startujących, czas 2 godzinki 38 sek. Odejmij białogłowy ze stawki Powiedz mi, czy może jechałeś na Mambie? Jeżeli tak to mijaliśmy się i pytałeś się po drodze o rocznik mojego Marlina to które miejsce ? chwalimy się, chwalimy A kolega się nie pochwali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strus13 Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 trochę zdjęć naszej Kwidzyńskiej ekipy E-kwidzyn.pl: https://plus.google.com/photos/114805609641696632316/albums/5791072977886584689?banner=pwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llukash Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 @strus13 super! duzo fotek tam chyba kazdy moze sie odnalezc ! nie wiecie moze gdzie znalezc wiecej z Kwidzyna? (nie liczac tych i ze strony skandia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Na fotomtb jak opublikuja... a swoja droga 1300 zdjec (400 i 900 w drugiej paczce) to nadzwyczajnie duzo Wielkie podziekowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaude Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Herodot, owszem jechałem na Mambie białej ale nie przypominam sobie żebym się pytał o rocznik Twojego Marlina Być może pytał się o to mój kumpel, też jechał na Mambie ale czarnej, razem tam przyjechaliśmy a mijać to na pewno się mijaliśmy, inaczej się nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePkAr Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Naprawdę niesamowicie dużo tych fotek wielkie dzięki Mam pytanie z innej beczki może jest na forum człowiek, któremu zaraz przed 30 kilometrem dałem pompkę ? Taka mała czarna z czerwonymi elementami. Dobroć serca przeważyła ale nie chciałem czekać aż napompuje i pojechałem ale chętnie bym ją odzyskał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herodot Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Anyway przypomniała mi się chyba najgorsza rzecz, jaką widziałem... Ludzie jadący na wyścigu ze słuchawkami w uszach... Kamikadze normalnie. Do jednego krzyczałem, jak mi zajeżdżał drogę, a on nic... Wyprzedzam, patrzę, słuchawki w uszach... Herodot, owszem jechałem na Mambie białej ale nie przypominam sobie żebym się pytał o rocznik Twojego Marlina Być może pytał się o to mój kumpel, też jechał na Mambie ale czarnej, razem tam przyjechaliśmy a mijać to na pewno się mijaliśmy, inaczej się nie dało To całkiem możliwe jest... Miło, że całkiem sporo TREKÓW było na trasie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strus13 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 I oto 2 i 3 fotograf E-kwidzyn.pl: https://picasaweb.google.com/100423758355817803400/SkandiaKwidzyn22092012?noredirect=1 miłego szukania siebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 24 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Herodot - słuchwki w uszach/na uszach to nie jest zło, złem jest zbyt głośne puszczanie w nich muzyki. Przyznam, że sam biorę muzykę na maratony i wtedy wyłączam się i zostaje tylko rower i droga przede mną. Wszystko jednak z umiaremi z odpowiednim ustawieniem głośności. Pamiętam edycję skandii w Kwidzynie w 2009 r - piach i wmordewind tak dał się we znaki, że czasami jechaliśmy na maksa a licznik wskazywał w porywach 15 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosi Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Fajne fotki Po Rzeszowie i Dąbrowie trasa zdecydowanie łatwiejsza i mniej dała w kość ale bardzo fajna i szybka. Fajne miejsce mi się trafiło - 100 w Medio. Za długo wiozłem się w grupie w połowie dystansu i jak w końcu się zdecydowałem oderwać to okazało się, że mam jeszcze dużo siły i wyprzedziłem kilku z Medio i nawet z Mini, którzy mnie w dwóch miejscach trochę przyblokowali min. na piaszczystym odcinku po zjeździe i nie reagowali na prośbę o zrobienie miejsca. Szkoda, że Skandia się skończyła w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 dobra, chwalę się 61 w mini, 18 w m2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.