Wirkor Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Witam! W moim Cubie Flying Circus z 2007 roku jest zamontowana przerzutka Deore Shadow, jestem z niej niezadowolony ponieważ przy skokach strasznie udeża o ramę. Chciałem się poradzić kogoś kto miał podobny problem i go jakoś rozwiązał. Przerzutka nie uderza tylko na 1 i 2 biegu. Co mogę zrobić? Miał ktoś taki problem ?
Mod Team bogus Napisano 19 Września 2012 Mod Team Napisano 19 Września 2012 Raczej nie jest możliwe, by przerzutka w systemie Shadow uderzała o ramę. Jeśli już to łańcuch uderza o ramę, a z racji tego, że na 1 i 2 przełożeniy jest najbardziej napięty to efekt znika. Problemu nie rozwiąże żadna przerzutka (może poza nowym systemem Shadow Plus dedykowanym do przerzutek 10-biegowych). Aby wyeliminować sam odgłos uderzenia załóż neopren na tylne widełki.
MirekH81 Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 Ja miałem taki problem właśnie z przerzutką shimano deore, jednak z tego co pamiętam nie jest ona zrobiona w systemie shadow. Wymieniłem ją na deore XT 772 i problem znikł, nic nie uderza i jest o wiele lepiej. Pozdrawiam
Synergy Napisano 19 Września 2012 Napisano 19 Września 2012 widziałem to na necie, niestety nie założyłem mojej x9 jeszcze bo nie mam manetek ani kasety 10sp aby przetestować jak sram działa więc nie moge powiedzieć Ale co do srama musisz zmienić koniecznie manetki jak chcesz przerzutkę poza tym sramowskie rzeczy są droższe od shimano
Wirkor Napisano 20 Września 2012 Autor Napisano 20 Września 2012 Dzięki za odp. Trochę drogie te 772 i podobne. A co by pasowało ze starszych w systemie shadow i na 9'tke bo nei chce zmieniać manetki? Najlepiej kupiłbym coś używanego. A np taki SLX shadow by pasował ? Mniej więcej tak to u mnie wygląda http://pokazywarka.pl/68fxle/
MirekH81 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Tak jak mówiłem ta przerzutka nie jest w systemie shadow, skoro 772 za drogie to może faktycznie slx, ewentualnie nowsze deore
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.