Skocz do zawartości

[Przerzutka] Jaka przerzutka zamiast Deore Shadow

Wirkor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! W moim Cubie Flying Circus z 2007 roku jest zamontowana przerzutka Deore Shadow, jestem z niej niezadowolony ponieważ przy skokach strasznie udeża o ramę. Chciałem się poradzić kogoś kto miał podobny problem i go jakoś rozwiązał. Przerzutka nie uderza tylko na 1 i 2 biegu. Co mogę zrobić? Miał ktoś taki problem ?

• Mod Team
Napisano

Raczej nie jest możliwe, by przerzutka w systemie Shadow uderzała o ramę.

Jeśli już to łańcuch uderza o ramę, a z racji tego, że na 1 i 2 przełożeniy jest najbardziej napięty to efekt znika.

Problemu nie rozwiąże żadna przerzutka (może poza nowym systemem Shadow Plus dedykowanym do przerzutek 10-biegowych).

Aby wyeliminować sam odgłos uderzenia załóż neopren na tylne widełki.

Napisano

Ja miałem taki problem właśnie z przerzutką shimano deore, jednak z tego co pamiętam nie jest ona zrobiona w systemie shadow. Wymieniłem ją na deore XT 772 i problem znikł, nic nie uderza i jest o wiele lepiej. Pozdrawiam

Napisano

widziałem to na necie, niestety nie założyłem mojej x9 jeszcze bo nie mam manetek ani kasety 10sp aby przetestować jak sram działa więc nie moge powiedzieć :(

Ale co do srama musisz zmienić koniecznie manetki jak chcesz przerzutkę poza tym sramowskie rzeczy są droższe od shimano

Napisano

Dzięki za odp. :) Trochę drogie te 772 i podobne. A co by pasowało ze starszych w systemie shadow i na 9'tke bo nei chce zmieniać manetki? Najlepiej kupiłbym coś używanego. A np taki SLX shadow by pasował ?

Mniej więcej tak to u mnie wygląda http://pokazywarka.pl/68fxle/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...