Lvcky Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Witam, jestem mało obeznany w sprawach rowerowych ale chcę się podjąć złożenia minimalistycznego sprzętu tzn. Chciałbym złożyć rower szosowy, najprostszy możliwy, najlżejszy możliwy, najtańszy możliwy. Mianowicie potrzebuję ramę szosową. Może być w stanie surowym. Wezmę spray w ręke i pomaluje ostatecznie. Koła dosyć duże zeby sprzęt się toczył + opony, najcieńsze możliwe, mogą być bez dętkowe. Kierownicę, najlżejszą ale wygodna, tania i prosta, jakis naped ( tu sie nie znam czy potrzebuje jakies korby czy łancuchy i tak dalej więc licze na was) siodło- małe, lekkie. Hamulce (jeśli zmieszczą sie w budzecie to moga byc zwykle v-brake jesli nie to moze byc taki torpedo zeby hamulec byl na "tył pedałów". + same pedały. Chcę się wzorować na tym: http://allegro.pl/kynast-80-rower-miejski-retro-szosowy-torpedo-i2618115867.html Ma być minimalistycznie, tanio, lekko. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji, jestem ciekaw jak to się rozwinie Mam 188 cm wzrostu (co do ramy)
Julas Napisano 24 Września 2012 Napisano 24 Września 2012 Proponowałbym zwykłe ostre koło Co prawda nie znam się na tych rowerach zupełnie, ale chyba prostszego nie ma Niech Pan poszuka w Google i poczeka na opinie innych kolegów z forum
Mod Team Puklus Napisano 25 Września 2012 Mod Team Napisano 25 Września 2012 Ma być minimalistycznie, tanio, lekko. Dobre dobre jak jest tanio to lekko nie będzie chyba ze zrobisz sobie ramę samemu Najprostrza konstrukcja to oparta na napędzie torpedo i takiego bym szukał, coś w stylu ukraina i poźniej modernizacja sprzetu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.