Skocz do zawartości

[przerzutka tył] odwrotna sprężyna na 10 speed

slav4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanko jak w temacie. Odrotna sprężyna vel Rapid Rise cholernie mi podchodzi; przez 6 latek przyzwyczaiłem się do takiego a nie innego działania, ale od tygodnia jestem szczęśliwym(?) posiadaczem nowego roweru z napędem 3 x 10

Uczę się go niejako "od nowa", tym bardziej że kółka większe i w ogóle wszystko jakieś takie większe:-),ale najwięcej kłopotów sprawia mi się przestawienie z powrotem na normalną sprężynę i inną obsługę manetek.

Przewertowałem już cały net - NIE MA nic z Shimano Top Normal na 10 sp...... !!!

Nie ma to trudno.

Pytanka dwa:

1. A może jednak jest tylko kiepsko szukam ? W końcu nie ja jeden polubiłem ten mechanizm

2. Dziewięciobiegowych Low Normal jest trochę. Czy obsłuży kasetę dziesiątkę ? Bo obawiam się że nie.....

3. Jakby się udało jeszcze wyhaczyć Dual Controle na 10 sp, to już pełnia szczęścia....

Napisano

1. Duali na 10 biegów nie ma.

2. Przerzutka 9sp nie obsłuży kasety 10sp i odwrotnie.

3. Shadow jest tylko w wersji top normal.

Mylisz nazewnictwo - top normal to sprężyna klasyczna (przerzutka ściągana jest przez nią w stronę najmniejszej koronki kasety) a low normal to dawny rapid rise.

Napisano

2i regulaminu

Wiem, już poprawiłem.Odwrotna sprężyna to Low Normal. Powyższe nie zmienia faktu, że zanim się przyzwyczaję - trochę się jeszcze będę musiał motać z biegami.....

Napisano

1. zostan przy 9ce z dualami (fajna sprawa, tez lubilem)

2. znajdz manetki RF 10s z serii sl-r770 ; sa w starym systemie shimano 2:1 i beda dzialac z low-normal; (tez mila opcja, dla fanow low-normal, szybkie redukowanie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...