Dawid71 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Drodzy Koledzy! W sprawach serwisowych jestem ciemny, dlatego jestem zmuszony prosić Was o poradę. Mam Ghosta EBS 1 z 2009 z 9 rzędową kasetą, ostatnio zauważyłem, że łańcuch ślizga się na najmniejszej zębatce i trochę na przedostatniej. Przyjrzałem się bliżej kasecie i zauważyłem, że najmniejsza zębatka troszkę się odsunęła od całej reszty. Nigdzie w necie nie znalazłem nic na ten temat. Da się to naprawić czy trzeba wymienić kasetę?
beskid Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Jeśli lata to najprawdopodobniej nie jest odpowiednio dokręcona i trzeba ją skręcić. Potrzebny jest do tego odpowiedni klucz więc jeśli takowego nie posiadasz do skocz do pierwszego z brzegu serwisu to Ci dokręcą koronki. Trwa to parę sekund.
tasman199 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 a duzo masz przejeżdżone na tym zestawie ????
Dawid71 Napisano 16 Września 2012 Autor Napisano 16 Września 2012 a duzo masz przejeżdżone na tym zestawie ???? Tak między 2700-3000km, po 2 tys sprawdzałem łańcuch i był jak nowy. Co do kluczy to mam tylko standardowe imbusy i nasadkowe... Spróbuję z serwisem, tylko nie chcę by mnie coś oszukali, że trzeba wymieniać itp, bo po co przepłacać.
tasman199 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 nie nie to taki specjalnu klucz ktorym przykreca sie ten zewnertrzny pierscien dociskajacy, ale jesli sie slizga na 2 najmniejszych zębatkach to moze poprostu własnie one sa juz do wymiany ???? obejzyj je dokładnie czy nie sa przypadkiem juz wyrobione ??? wiesz co najlepiej było by jakbus zrobił dobre zdjecie dla tej kasety zeby bylo dokladnie widac zęby na zębatkach i wrzucił tu. bo mozliwe ze wlasnie tu siedzi problem
Dawid71 Napisano 16 Września 2012 Autor Napisano 16 Września 2012 nie nie to taki specjalnu klucz ktorym przykreca sie ten zewnertrzny pierscien dociskajacy, ale jesli sie slizga na 2 najmniejszych zębatkach to moze poprostu własnie one sa juz do wymiany ???? obejzyj je dokładnie czy nie sa przypadkiem juz wyrobione ??? wiesz co najlepiej było by jakbus zrobił dobre zdjecie dla tej kasety zeby bylo dokladnie widac zęby na zębatkach i wrzucił tu. bo mozliwe ze wlasnie tu siedzi problem Można by tak pomyśleć, że wyrobione, ale przedostatniej zębatki nie używam praktycznie. Do mojej jazdy używam dwóch przełożeń praktycznie, środkowe zębatki do delikatnych wzniesień, bardzo rzadko najlżejszego przełożenia do gór, a głównie najcięższej opcji do szybkiej jazdy. Bajer polega na tym, że zębatka trzymała łańcuch konkretnie, w ogóle się nie ślizgał i nagle podczas jazdy ślizgnął się i tak zostało. Na fotce widać dziwną przerwę między zębatkami...
tasman199 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 jak na mój gust to ostatnia zębatka jest odwrót zalożona,albo sa tam 2 podkładki a powinna byc jedna tak mi siee wydaje, ale pierwsze co tym zrobil na twoim miejscu to umyl bym ta zebatki bo z tego co widze to ona jest naprawde upierdzielona niemiłosiernie, i jak bys mógł zrób jeszcze zdjecie tak jakby bardziej z boku zeby mozna było ocenic w jakim stanie sa zeby (najlepiej po umyciu ) bo naprawde jak dla mnie to bardzo dziwnie wyglada ta przerwa
afly Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Jak dla mnie to nie ostatnia zębatka a przedostatnia (8-bieg) jest źle założona, chociaż zdjęcie powoduje "dziwne" wrażenie.
Mod Team Puklus Napisano 16 Września 2012 Mod Team Napisano 16 Września 2012 Przecież przedostatniej nie da sie odwrotnie załozyć, żabki nie pozwolą na to a ostatnia faktycznie wygląda na odwrotnie ale syf taki ze ciężko rozpoznać ...
beskid Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Znam serwisy, które czegoś takiego by nie przyjęły bez chociaż pobieżnego zeskrobania tego syfu a co do problemu to tak jak wcześniej napisałem. Nie da się założyć koronki na odwrót poza tym nie wydaje mi się oby była kiedykolwiek ściągana a fabrycznie czegoś takiego to raczej nie wypuścili.
gello1 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 na mój gust to ostatnia zębatka spadła Ci z bębenka bo odkręcił się pierścień. Trzeba zdjąć koło i założyć zębatkę na swoje miejsce i zakręcić pierścień. Tyle w temacie
mklos1 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Spadła zębatka. Widać nawet wpusty na bębenku... Pytanie dlaczego spadła, ale nikt nie ma krzystałowej kuli. Trzeba rozerbać i zobaczyć.
gello1 Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Pytanie dlaczego spadła, ale nikt nie ma krzystałowej kuli. Ano spadła bo kaseta była za słabo dokręcona i pierścień się wykręcał aż w końcu stało się co się stało. Kryształowa kula tutaj jest zbyteczna
Dawid71 Napisano 17 Września 2012 Autor Napisano 17 Września 2012 Syf jest, bo jeździłem ostatnio po lesie po i podczas deszczu, nie zdążyłem jeszcze wyczyścić, normalnie mój rower tak nie wygląda (zwłaszcza, że trzymam go w pokoju na dywanie). Niedokręcenie jest możliwe, sklep, w którym go kupiłem ma taki serwis, że lepiej się do nich nie zbliżać. Jak kupowałem rower, miał być skręcony i sprawdzony do jazdy, zamiast tego sprzedali mi źle skręcony. Po przeglądzie i regulacji był bardziej rozlegulowany jak przed. Więcej do nich się nie wybieram. Ściągnę koło, wyczyszczę i zaniosę do kogoś mądrzejszego... Sam bym spróbował, ale skoro jakieś super klucze są potrzebne to nie dam rady.
descanting Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Wygląda rzeczywiście na odkręcenie nakrętki kasety. Spadła najmniejsza i pewno buja się i zaraz spadnie 8-ma dlatego na tych biegach jest efekt tej śliskości
Mod Team Puklus Napisano 17 Września 2012 Mod Team Napisano 17 Września 2012 Szczerzo powiedziawszy wolałbym bym dać 20zł na klucz i zrobił sam niż dać 20zł za zrobienie komus no ale jak tam wolisz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.