Amfidiusz Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Witam, Kupiłem właśnie łańcuch HG40 i nie mogę poradzić sobie z jego rozpięciem. Mam standardowy rozpinacz, ale po dokręceniu go z całych sił sworzeń ani drgnie. Łańcuch się już nie zgina w tym miejscu, ale nie chce się rozpaść na dwie części. Stary łańcuch rozpiąłem bez problemu, więc rozpinacz działa poprawnie. W tym HG40 trzeba zastosować jakąś inną technikę? Na coś szczególnego zwrócić uwagę? EDIT: Na ogniwach mam trzy różne oznaczenia: 2 , NARROW i CN-HG40. Powinienem się nimi sugerować? Wszystkie sworznie wyglądają identycznie.
lyndowss Napisano 9 Września 2012 Napisano 9 Września 2012 Wsadź go tak, aby na tym pierwszym wypuście od prawej się oparł środkiem.dokręć to z prawej, żeby się oparło o łańcuch i wkręcaj to z lewej i w końcu musi pościć. Jak chcesz potem znów go zakuć to ostrożnie, żeby Ci pin z ogniwa zewnętrznego nie wypadł, bo wtedy będziesz go musiał o to jedno skrócić. Tymi oznaczeniami się nie przejmuj. Standardowe oznaczenia Shimano. Każdy łańcuch tak ma. Sprawdź sobie w słowniku angielskim co to znaczy wąski. narrow = wąski
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.