abt1 Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Wczoraj zamontowałem moje pierwsze pedały SPD (PD-M540). Dokręciłem imbusem i wybrałem potrenować naukę wpinania/wypinania. Po półgodzinie jazdy zauważyłem że przy lewym pedale zaczął wychodzić smar w okolicach nakrętki, tej najbliższej korby. Czy tak się zdarza czy pedał jest uszkodzony i odesłać go do sklepu w którym go zakupiłem. Prawy pedał jest OK. Na razie smaru nie usuwałem bo stwierdziłem, że poczekam na Wasze odpowiedzi.
Michauuu Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 U mnie w xtr-ach też tak jest.nic nie usuwam
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2012 Mod Team Napisano 7 Września 2012 Jest to normalne, u mnie w 505 i w XT też tak było. Wytarłem nadmiar i wszystko jest w porządku. Po jakimś czasie przeserwisowałem je dałem trochę mniej smaru i już nic nie wychodziło. Zawsze fabrycznie producenci dają więcej smaru, aby zabezpieczyć produkt do czasu zakupu. Tak więc nie martw się i jeździj
llancer Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 I uważaj ,zebys nei zapomial ze masz spd,bo gleba jest szybsza niz wypięcie się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.