CoZaBzdura Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Witam, mam problem z przerzutkami. Dzisiejszego ranka na noc miałem rower zostawiony na przerzutce 3x1 (przód x tył). Wyprowadzając go z domu (cofając) samoczynnie przerzutka tylna z 1 wskoczyła na 2 potem 3. Gdzie jest błąd? Niestety jest to moj pierwszy rower niemarketowiec także by wyjaśnić wszystko co i jak nagrałem film. Dodam, że przy 3x1 łańcuch obciera mi o ten plastik przy śrubce Low. Jeżeli jest ktoś taki uprzejmy i chętnie by pomógł w poznaniu za browarka (ups!) czy też napój izotoniczny ;P to byłbym wdzięczny. Również wiedzę teoretyczną zawartą w tym temacie połknę jak pelikan link:
maciej1988 Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Według mnie wyjaśnienie jest bardzo proste. Nie powinno się używać w ogóle takiego przełożenia jakie Ty zrobiłeś - łańcuch jest za bardzo skrzyżowany co widać na filmie. Przy przedniej przerzutce widać to najlepiej. Największą koronkę z tyłu na kasecie powinieneś używać z najmniejszą na korbie, wtedy łańcuch idzie prosto i jest wszystko ok.
SEERQ Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Wow, jeździsz na takich przełożeniach ? Na moje oko łańcuch spada dlatego, iż jest za duży kąt łańcucha pomiędzy korbą a kasetą, nie polecam jeździć na takich przełożeniach
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2012 Mod Team Napisano 3 Września 2012 Tak łańcuch spada bo jest za duzy kąt a jak bez problemu wrzucasz 3x1 a wózek ma jeszcze trochę miejsca znaczy masz za długi łańcuch.
beskid Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Jak wspomnieli wyżej to w ten sposób się tylko zarżnie napęd. Tobie się tak dzieje przy 3x1 a u mnie w napędzie 8 sp, który ma większą tolerancję dokładnie tak samo jest już przy 3x4. Dlatego trzeba korzystać częściej z środkowego blatu bo po coś on chyba jest nie uważasz. Wydaje mi się jednak, że tak nie jeżdzisz bo jest to aż nieprawdopodobne tylko stało się to przypadkiem.
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2012 Mod Team Napisano 3 Września 2012 Teraz dopiero zauwazyłem na filmiku że masz o wiele za długi łańcuch u mnie wózek ma mniej wiece taki kąt na 2x1 a co dopiero na 3x1 ...
tobo Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 Napęd powinien być w całości obsłużony, czyli na wszystkich przełożeniach powinien funkcjonować, nawet tych najbardziej skrajnych. Nie pracuje wtedy jednak ani precyzyjnie ani cicho i to normalne że łańcuch może być ściągany w dół kasety lub na mniejsze zębatki korby.
CoZaBzdura Napisano 7 Września 2012 Autor Napisano 7 Września 2012 Srki Panowie za kłopot ale to dla mnie dziwne bo na marketówce z napędem 3x7 nic nie przeskakuje. Musze po prostu pamiętać by nie zostawiać na takich przełożeniach roweru.
Mod Team Puklus Napisano 7 Września 2012 Mod Team Napisano 7 Września 2012 Najlepiej zrobisz jak zaczniesz napęd używać tak jak należy czyli powiedzmy 1x1,2,3 2x4,5,6 3x7,8,9 oczywiście niek nie zabroni ci jechać na 2x1 czy 2x2 ale 3x1 to już przesada.
Jaca911 Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Wszystko ok, ale pasuje robic zakładki tak na 2, nawet 3 zębatki tylne
tasman199 Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 Wszystko ok, ale pasuje robic zakładki zakladki ????? móglbys troche wyjasnic????
Jaca911 Napisano 7 Września 2012 Napisano 7 Września 2012 jak będziesz jeździł jak kolega radzi to po zmianie blatu jadąc np. pod górę staniesz w miejscu zmieniając z 2-4 na 1-3. Ja jak mam już 2-3 to zmieniamy na 1-5 i prędkośc zmienić się wtedy akceptowalnie - to jest ta zakładka na 2 zębatki
Mod Team Puklus Napisano 7 Września 2012 Mod Team Napisano 7 Września 2012 Mi chodziło nie o sztywną regułę tylko żeby zestrajać ze sobą przełożenia a nie mixować jak truskawki na wiosne ... Kazdy ma technikę jazdy inną, i ja nie wnikam jak kto jeździ, jednak 3x1 to przesada. to co napisałem jest w maire dobre uwzględniając zapas +/- 1 lub czasem 2 biegi. Chyba o to w tej zakładce chodziło.
CoZaBzdura Napisano 8 Września 2012 Autor Napisano 8 Września 2012 Wielkie dzięki za informacje. Stosuję się aktualnie do powyższych zaleceń. Muszę wyrobić nawyk i będzie ok!
Jaca911 Napisano 8 Września 2012 Napisano 8 Września 2012 Tak na chłopski rozum. łańcuch powinien być jak najbardziej równoległy z osia roweru. gdy nie jest, to siła na niego działająca rozkłada się na dwie składowe. jedna ta rónoległa do roweru to jest to co daje napęd. A druga w poprzek to jest ta co nic nie daje do napędu - same straty. Straty idą w gwizdek w postaci niszczenia łańcycha i zębatek, do tego che ta siła zrzucić łańcuch na taka zębatke żeby uzyksac linię równoległą do osi roweru. Czyli najefektywniej kręci sie gdy łancuch idzie jak najbardziej prosto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.