asaski Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam prosił bym bardzo o porównanie tych rowerów bo mam zamiar wybrać jednego z nich i nie wiem który najbardziej się oplaca: http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28021&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28020&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28018&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28014&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to proszę o podanie ich ale najbardziej chodzi mi o porównanie tych rowerów
Avatarus Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zależy czego dokładnie od niego oczekujesz , jeśli masz zamiar męczyć go długimi wyprawami/maratonami to czym wyżej tym lepiej ale zacznijmy. Vide 1 - bardzo dobry stosunek jakości do ceny dlatego też nie ma ich dostępnych na rynku już chyba Vide 2 - Z tego co widzę to w kwestii budżetu będzie chyba najlepiej odpowiadał (na plus tutaj amortyzator oraz hamulce [model z 2011 chyba jeszcze lepiej się prezentuje w kwestii hamulców - jak coś to niech mnie ktoś poprawi - ~2600będzie)] Vide 3 - Jeśli szukasz modelu pod maratony etc to ten będzie dobry - masz tanią wersję już pedałów spd + korba xt Vide 4- to już zwykły ścigacz (wielkim plusem jest amortyzator na pewno) Zatem jeśli masz zamiar ograniczyć się jedynie do wycieczek oraz sportowej jazdy to brałbym model nr 2 w wersji z 2011 roku . W przypadku bardziej ambitnych planów patrz numer 3/4
qwaq Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Dajesz nam do porównania rowery, w których różnica w cenie wynosi 2000 zł (tylko pierwszy mieści się w budżecie), więc bardzo się różnią, napisz do czego będzeisz go używał, weekendowe wyjazdy, czy błotne maratony, najlepiej oczywiście wypada wersja czwarta, od 3 rózni się pedałami (na -), szprychami, piastami (na mały +), amorem (na duuuuży +) i korbą (na -), wg. mnie nie warto dopłacać 1000 zł do Reby i szprych, taniej wyjdzie sprzedać Recona i kupić Rebę.
Mlodziutki Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Dajesz nam do porównania rowery, w których różnica w cenie wynosi 2000 zł (tylko pierwszy mieści się w budżecie), więc bardzo się różnią, napisz do czego będzeisz go używał, weekendowe wyjazdy, czy błotne maratony, najlepiej oczywiście wypada wersja czwarta, od 3 rózni się pedałami (na -), szprychami, piastami (na mały +), amorem (na duuuuży +) i korbą (na -), wg. mnie nie warto dopłacać 1000 zł do Reby i szprych, taniej wyjdzie sprzedać Recona i kupić Rebę. Drogi qwaq Madmana da się kupić za 3300zł więc cie nie rozumiem, ta cena to tylko cena katalogowa więc Madmana bardzo opłaca się kupić świetnie nadaje się pod upragde i sam się nad nim teraz zastanawiam
qwaq Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Heh, rzeczywiści Madmany po tyle chodzą, a najtańszy Glock jest tylko 250 zł tańszy od najtańszego Madmana , więc oczywiście brać Madmana
asaski Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Napisano 30 Sierpnia 2012 rower będę używać do jazdy w górach ale raczej nie chodzi mi o maratony tylko swobodną jazdę jeżeli macie jeszcze coś podobnego do madmana w cenie do tych 3300 zł to z chęcią zobaczę wasze propozycję
qwaq Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Raczej ciężko będzie znalęźć coś choćby porównywalnego do Madmana w tej cenie, więc brałbym puki są
maciej30 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Panowie śledzę ten temat od początku i widzę że jest tu grono fachowców, moje pytanie odbiega od tematu ale liczę na waszą pomoc. Właśnie jestem na etapie poszukiwania roweru na przyszły sezon i znalazłem rower o który nic nie wiem przemawia do mnie wszechobecny sprzęt Deore XT. Zobaczcie i oceńcie: http://allegro.pl/ex...2589005297.html Jeśli chodzi o mój styl jady to 80% las mam też na koncie pierwszy start w maratonie w przyszłym sezonie chciał bym wystartować na czymś konkretniejszym niż mój kross hexagon x3. Dziękuję i pozdrawiam, Temat przeniesiony z Napęd - kompendium
mansua Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Madman ma w zasadzie tylko kiepskie koła , wiec jak pasuje Ci rama kellysa to dobry wybór. Inna sprawa, że jeśli rozważasz też używane rowery, to może warto się zastanowić nad dopłatą do używanego fulla do Maratonów. Idzie jesień wiec zrobi się spory wysyp rowerów i promocji. Jesli planujesz jazdę po prawdziwych górach i start w górskich maratonach, to z mojego skromnego maratońskiego doświadczenia powiem Ci że Hard Tail to nie jest optymalny rower na takie imprezy. Z braku fulla startuję na HT-ku, ale fakty są takie, że w terenie musisz być dużo lepszy technicznie i dużo mocniejszy, żeby objechać sztywnym rowerem dobrego fulla. Ile masz wzrostu, że celujesz w ramy 22"?? Jak masz powyżej 190cm wzrostu, to 26-er to trochę chybiony target moim zdaniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.