Mod Team michuuu Napisano 31 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2012 Przy tanim zestawie napędowym metoda na 3 łańcuchy nie ma uzasadnienia finansowego. Dlatego jak będziesz jeździł do końca na jednym łańcuchu to budżetowo będzie tak samo. Wymiana kaseta-łańcuch może się okazać tańsza niż kaseta+3 łańcuchy (a przebieg niewiele większy). Z moich doświadczeń kasety srama (przynajmniej te na których jeździłem) są mniej trwałe od sh.
Jaca911 Napisano 31 Sierpnia 2012 Napisano 31 Sierpnia 2012 Wymiana kaseta-łańcuch może się okazać tańsza niż kaseta+3 łańcuchy (a przebieg niewiele większy). Wszystko pięknie - kasetę kupiłem okazyjnie za 70zł plus HG73 za 61zł = 131zł za komplet. Ale po ostatniej przygodzie z 1 łańcuchem na kasetę poleciała tez korba czyli dochodzi koszt 120zł korba plus 36zł suport. Dlatego chciałbym oszczędzić tym manewrem przynajmniej korbę
Xanagaz Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Jazda na trzy łańcuchy a sens finansowy Do takiej jazdy, do kaset pokroju XT, w jakich granicach jest sens kupować łańcuchy? Rozumiem, że 3 x C9 to trochę przegięcie finansowe, to jest 300 zł za same łańcuchy. Jednakże, uważane są one za super trwałe i na pewno pozwolą na długie użytkowanie napędu. Ale czy 3 x HG93 bądź X9.93 (odpowiednik CN-7701) będą dużo gorsze? Zakładamy, że zmieniamy łancuch co 150 - 200 km.
Mod Team michuuu Napisano 18 Września 2012 Mod Team Napisano 18 Września 2012 Zmiana łańcucha po 150-200km to robota 2x w tygodniu dla wielu. Ja staram się co 500-600km. Jeżdżę na 2 łańcuchy HG73 + HG93 i kaseta slx. Układ wynika z okazji a nie przemyśleń. Aktualnie ok. 8tys km i napęd zaczyna szeleścić. Zanim zacznie przeskakiwać pewnie jeszcze trochę czasu minie. Łańcuchy ok. 150zł kaseta ok.160zł. Nie wiem jak by było na jednym łańcuchu ale dla mnie dwa to po prostu wygoda przy czyszczeniu, jeden się moczy drugi jeździ. Z mojego rocznego przebiegu wynika zmiana napędu co dwa sezony czyli 300zł co dwa lata. Zakładam że kaseta np. HG50 za ok.80zł+ łańcuch HG50 za 50zł wytrzyma jeden sezon i wynika z tego że przepłacam.
Xanagaz Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Ja obecnie jeżdżę na kasecie SLX i łańcuchach XTR, postaram się zmierzyć jakie mają rozciągnięcie. Powoli napęd się kończy, zastanawiam się nad zmianą, kupiłem już kasetę XT z lekkim przebiegiem i teraz się zastanawiam nad łańuchami. Czy kupować 3 x C9 ze względu na jego "legendarną" trwałość czy pozostać przy czymś pokroju XT/XTR/X9.
detonator Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 C9 bez wahania Tylko trzy to trochę dużo. Ja mam dwa na zmianę i to jest chyba wystarczające.
Mod Team michuuu Napisano 18 Września 2012 Mod Team Napisano 18 Września 2012 A możesz określić przebieg na takim zestawie 2xC9 + kaseta(jaka).
detonator Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Tak więc mam kasetę XT oraz dwa łańcuchy C9. Zamieniam co 500 km czasem co 1000 km. Śmigam raczej z dużą kadencją, a nie siłowo. Czeto jednak bywam ( bywałem w górach ) więc tam łańcuch jest narażony na spore napręzaenia. Unikam przekosów. Przebieg: jakieś 8kkm ( nie mam przy sobie notatnika ) Rozciągnięcie: zerowe ( może źle mierzyłem ) Nie twierdzę, że C9 najlepszy i basta, jednak niepodważalnie jest to jeden z trwalszych łańcuchów na rynku. Poprzedni mój zestaw to kaseta XT i dwa łańcuchy XTR. To dokonałem przebiegu 14kkm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.