Oski88 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Jak wyzej. Zastanawiam sie nad Dartmoor Race, ale nie wiem czy takie gripy pasuja do Kellys viper ze wzgledu estetycznego:) bo sa to raczej gripy do bmx i dirt/street . Patrzylem rowniez na manetki Ritchey True Grip 6 TG6. Z gory dzieki za odpowiedzi . Pozdrower
Bartek902 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Ja 5min temu zamówiłem takie http://allegro.pl/gripy-piankowe-lockon-biale-vincere-i2570818156.html mam nadzieje że będą wporządku miałem ochotę na ESI ale jakoś ponad 7 dych za kawałek pianki ? A podobno dosyć szybko się zużywają te gąbki
Oski88 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Napisano 27 Sierpnia 2012 Nie wiem jak z tymi gabkami jest bo to sie dosyc szybko zuzywa, a tanie nie jest . A jakie sa zalety tych piankowych? PS Ładne te gripy, ale biale mi nie pasuja
Bartek902 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Masz różne kolory do wyboru zalety to na pewno to że są miękkie i komfortowe , gąbka dopasowuje się do dłoni i uścisku , nie wiem jak jest w przypadku tych co zamówiłem ale ESI podobno szybko się zużywa , zaryzykuje , majątek to to nie jest a na pewno będzie mi wygodniej i kolejny ładny detal w rowerze się pojawi
MasterYoda Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Mam gripy ESI od niedawna, ich struktura przypomina bardziej spieniony silikon, niż gąbkę. Dotychczas jeździłem z gripami seryjnymi, gumowymi i w porównaniu do nich komfort jest znacznie większy, zauważalnie lepiej amortyzują. Zauważyłem też jedną wadę: jeżeli dłoń jest mokra (np. od potu) bardzo się ślizgają, więc jazda w wysokich temperaturach, lub w deszczu raczej tylko w rękawiczkach.
Oski88 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Napisano 27 Sierpnia 2012 A co powiecie o tych co napisalem w glownym temacie? bo o gabkowych juz w miare cos wiem 2i regulaminu Jeszcze zupelnie nie w temacie ale jesli mozna to sie zapytam gdzie ci sie za taka cene udalo kupic tego Cuba??
Bartek902 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 No właśnie takie zwykłe gąbkowe jak esi potrafią się kręcić pod wpływem wilgoci na kierownicy , te co zamówiłem mają zacisk więc takie zjawisko nie będzie mieć miejsca , lecz waga jest wyższa niż ESI , ale mi to nie przeszkadza aż takim maniakiem nie jestem
SSG90 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Ale też trzeba patrzeć rozmiary ja mam np 130mm a te gripy vincere są 120mm;/ też je chciałem zamówić ale jednak nastawiłem się na kellys gel ;D
MasterYoda Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Jeszcze zupelnie nie w temacie ale jesli mozna to sie zapytam gdzie ci sie za taka cene udalo kupic tego Cuba?? Kupiłem go nowego w 2011 w sklepie Martes. Od tego czasu przeszedł kilka zmian ;-) No właśnie takie zwykłe gąbkowe jak esi potrafią się kręcić pod wpływem wilgoci na kierownicy , te co zamówiłem mają zacisk więc takie zjawisko nie będzie mieć miejsca , lecz waga jest wyższa niż ESI , ale mi to nie przeszkadza aż takim maniakiem nie jestem Nie chodziło mi o to, że gripy kręcą się na kierownicy, nic z tych rzeczy, po prostu pod wpływem wilgoci ręka ślizga się po gripie i stąd konieczne rękawiczki.
mariusz231 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Mam takie http://allegro.pl/chwyty-kierownicy-boplight-3-kolory-fv-krakow-i2582900205.html mają za sobą jakieś 4kkm jak nie więcej. Nic się nie dzieje, po zaliczonej glebie nieraz, jeździe po krzakach, w deszczu itd. Zero oznak zużycia, nie rozerwały się, tylko delikatnie podrapały. Minusem jest gdy się jedzie w deszczu, bo wtedy ręka trochę się ślizga, a to dlatego, że nie wciągają bardzo wody. Z potem nie ma problemu, lub moje dłonie się nie pocą Przed zakupem zastanawiałem się także nad takimi http://allegro.pl/ritchey-wsc-ergo-chwyty-mtb-para-z-korkami-bc-pl-i2541026095.html zapewne będą następne, jak obecne się zużyją.
Oski88 Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Napisano 27 Sierpnia 2012 A ja dalej nie jestem przekonany do gabkowych Zawsze jezdilem na gumach i nie wiem co robic
YgreK Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 Kolejne gąbki godne polecenia: http://tomek-mtb.blogspot.com/2012/08/chwyty-bontanger-x-lite.html
dery Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 To jeszcze ja coś zamieszam http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=chwyty+kcnc
Mod Team safian Napisano 6 Września 2012 Mod Team Napisano 6 Września 2012 No właśnie takie zwykłe gąbkowe jak esi potrafią się kręcić pod wpływem wilgoci na kierownicy Ty w ogóle widziałeś te gripy na żywo? Po pierwsze to nie są gripy gąbkowe, tylko silikonowe, Po drugie kręcenie na kerownicy? Nie ma szansy, zwykłe gąbkowe się kręcą, ESI są pod tym względem idealne, jak je założysz w takiej pozycji będą przez cały okres używania, jeździłem w deszczu (nawet na zlocie FR 'trochę' padało) i gripy jak przyklejone. Po trzecie szybkie zużywanie? Na 1 sezon spokojnie wystarczą, jak nie będziesz dużo tarł nimi po asfalcie to i 2 sezony pewnie wytrzymają. No i można je kupić za ok 60 zł (ebay, czy zamówienie grupowe) Ja je od siebie szczerze polecam, śmigam na nich od początku sezonu i IMO są to gripy idealne. Jeżeli koniecznie chcesz pianki to w mojej opinii całkiem niezłe są Ritcheye WCS Ergo, KCNC są strasznie twarde ;P
Tomash Napisano 6 Września 2012 Napisano 6 Września 2012 KCNC to wręcz szmaty - po 800km prawie nie istnieją, obracają się (na początku było ok), bardzo szybko się brudzą i jak wchłonią trochę wody to robią się śliskie. Polecam WCS-y. Po ok. 5k nadal są niemalże jak nowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.