komsi Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam, chciałbym zapytać czy taki oto rower będzie dobry do jazdy po ścieżkach / asfalcie / lesie / polnych drogach pagórkach itp http://allegro.pl/rower-na-gwarancji-kross-19-cali-jak-hexagon-v2-i2554112597.html W tej cenie ciężko coś nowego lepszego wyrwać, co sądzicie o nim? Dziś zamówiłem go, od jakiegoś już czasu szukałem i nic lepszego w tej cenie nie mogłem znaleźć.
mateusz0595 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Osprzęt to totalny bubel. Ja bym nie kupił takiego roweru, myślę że nie jest wart 640zł.
komsi Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Osprzęt to totalny bubel. Ja bym nie kupił takiego roweru, myślę że nie jest wart 640zł. w takim razie co poleciłbyś do 700zł
mateusz0595 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Po pierwsze poleciłbym poszukać coś używanego. Za 700zł kupi się już coś na alivio czy deore, ale używane.
Darek1990 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 jak by to ująć...wg mnie ten rower jest wart połowe ceny którą za niego chcą,i w dodatku skoro to nie kross "tylko bliżniaczy model" jak to ujął sprzedający,to pisanie że Kross go przyjmie do serwisu to zwykła ściema i wprowadzanie kupującego w błąd,co z kolei kwalifikuje się go zgłoszenia administracji. Krótko,interesu wg mnie nie zrobiłeś, a tak jak kolega pisze,używany można już całkiem niezły wyrwać za ta kasę do amatorskiej jazdy/rekreacyjnej,pozdrawiam
komsi Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 ehh czemu przed kupnem nie trafiłem na to forum.. ale pytałem kolegi, kupił taki sam rok temu i ma się świetnie, mówi że nic się nie psuje, dobrze się spisuje w terenie no ale zobaczymy co i jak będzie części ma identyczne jak hexagon v2 bo sprawdzałem, rama jest taka sama tylko czysta
mateusz0595 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Przepłaciłeś. Zawsze możesz zrezygnować z zakupu, masz 10 dni i bez podawania przyczyny. Proponuję ci żebyś jak najszybciej zrezygnował z tego, zapłacisz tylko prowizję, stracisz z 25zł.
komsi Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Napisano 20 Sierpnia 2012 Zobaczymy co i jak gdy przyidzie so domu Jak będzie jakiś lipny to zwrocik i tyle. Jak będzie dobry to wymienię sobie klamkomanetki bo w zeszłym roku kupowałem do starego roweru.
Darek1990 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 no i właśnie skoro nowy a goły to by mnie to zastanawiało że producent nie dał żadnego logo. Kolega Mateusz dobrze Ci radzi,ja bym go posłuchał. Twoje pieniążki,twoja sprawa
mateusz0595 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Jak już przyjdzie i go wypróbujesz to nie będziesz miał możliwości zwrócić, a jeżeli przyjdzie i wtedy podejmiesz decyzje ze zwracasz to musisz pokryć koszty przesyłek w obie strony + prowizja, czyli zakładając ze oni za przesyłkę wzięli od ciebie 30zł to oni już ci tych 30 zł nie oddadzą i będziesz musiał jeszcze wysłać na swój koszt, czyli wychodzi ok 90zł,
bajus1997 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Szczerze to nie warto , zarob jeszcze okolo 400 zł i kup Kandsa, albo Lazaro na dobrym osprzęcie Szczerze to nie warto , zarob jeszcze okolo 400 zł i kup Kandsa, albo Lazaro na dobrym osprzęcie
komsi Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Napisano 23 Sierpnia 2012 Może jestem początkujący i mało się znam, ale jak dla mnie rower jest świetny. Ostatnio miałem okazję przejechać się kumpla giantem za 1300zł nowym i nie czułem różnicy między tamtym a tym w terenie. Nowy nabytek bardzo wygodny, dobrze się jedzie zarówno w terenie jak i mieście
jasinski21444 Napisano 23 Sierpnia 2012 Napisano 23 Sierpnia 2012 Jazda w terenie na ZOOM'ie haha dobre sobie , i zależy jeszcze co rozumiemy przez pojęcie teren. Uwierz mi szybkość zmieniania biegów , armortyzacja oraz hamowanie w porównaniu z np z rowerem na acera/alivio i epicon była by dość duża
repsol26 Napisano 28 Sierpnia 2012 Napisano 28 Sierpnia 2012 jako użytkownik Hexagona V2, powiem że jeśli rozważasz tylko nowe rowery, to szczerze go mogę polecić. Serwisy nawet wezmą go do siebie Amor faktycznie to raczej atrapa, ale i tak mam wrażenie, że lepszy niż sztywny. Na góry może być trochę za słaby (o czym się moglem przkonać) ale na leśne ścieżki i miasto w sam raz Jesli kolega ma Gianta za 1300, to jeździsz podobnym sprzętem i masz 600pln w kieszeni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.