themickel Napisano 19 Sierpnia 2012 Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam tak jak w temacie Poszukuję Informacji na temat ramy Scott Nitrous 10 / 2005r z damperem Swinger x6 1.Czy nada się do enduro bo wiem że to poniekąd rama do FR 2.Czy dobrze się spisuje na dirtach 3.Czy jest ciężka bo nie znam wagi. A może polecicie mi coś innego do Enduro ale wytrzymałe bo obecnie latam w DH-DwonHill, ale głównie Dirty, po płaskim około 10km dziennie , podjazd pod średnie górki od czasu do czasu 50km. Czasem ostre zjazdy i gapy... Więc szukam uniwersalnej ramy FR/XC do 1500zł już z damperem .... -Big Hit odpada za mało i słabo jeżdżę w FR -kona stinky waham się ale łamią się i ten jednozawias ;/ -kona stab - wydaje mi się że to też FR za bardzo.. A o scott nitrous 10 nic prawie nie wiem ale podoba mi się i wydaje się ok co myślicie ?? ;D Link do foty scott :
Mod Team sznib Napisano 20 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2012 W tej cenie polecę Ci: http://allegro.pl/specialized-enduro-pro-i2569993237.html http://allegro.pl/specialized-s-works-enduro-fox-float-brain-gratisy-i2553596945.html http://allegro.pl/rama-specialized-enduro-manitou-nixon-dodatki-i2567498900.html zwłaszcza ta ostatnia aukcja jest warta uwagi, bo masz ramę z damperem, amortyzator, korbę, kierownicę itd.
jkryniu98 Napisano 20 Sierpnia 2012 Napisano 20 Sierpnia 2012 Polecam pierwszą od góry, podobno b. wytrzymała
themickel Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Napisano 21 Sierpnia 2012 W tej cenie polecę Ci: Specialized Enduro Pro (2569993237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Specialized S-Works Enduro Fox Float Brain+gratisy (2553596945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Rama SPECIALIZED ENDURO + MANITOU NIXON + dodatki (2567498900) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zwłaszcza ta ostatnia aukcja jest warta uwagi, bo masz ramę z damperem, amortyzator, korbę, kierownicę itd. Hmmm....te aukcje widział ALE..... 1. Podana Aukcja rama Spawana ( spawanie aluminium po pęknięciu lub dla wzmocnienia kończy się osłabieniem konstrukcji) 2.Druga z aukcji niestety przekracza budżet i jest z serii Specialized Enduro a one pękają na mocowaniu dampera 3.----------------- | | ------------------ To samo ( Pękają ) Polecam pierwszą od góry, podobno b. wytrzymała Nie wiem czy sam sprzedajesz czy próbujesz zdobyć posta bądź masz krzywe info one są źle zrobione i pękają na mocowaniu dampera ;/
m0rdeczka Napisano 21 Sierpnia 2012 Napisano 21 Sierpnia 2012 a one pękają na mocowaniu dampera Legenda głosi, że nie można na Konie jeździć bo każda pęka.
themickel Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam tak jak w temacie Poszukuję Informacji na temat ramy Scott Nitrous 10 / 2005r z damperem Swinger x6 1.Czy nada się do enduro bo wiem że to poniekąd rama do FR 2.Czy dobrze się spisuje na dirtach 3.Czy jest ciężka bo nie znam wagi. A może polecicie mi coś innego do Enduro ale wytrzymałe bo obecnie latam w DH-DwonHill, ale głównie Dirty, po płaskim około 10km dziennie , podjazd pod średnie górki od czasu do czasu 50km. Czasem ostre zjazdy i gapy... Więc szukam uniwersalnej ramy FR/XC do 1500zł już z damperem .... -Big Hit odpada za mało i słabo jeżdżę w FR -kona stinky waham się ale łamią się i ten jednozawias ;/ -kona stab - wydaje mi się że to też FR za bardzo.. A o scott nitrous 10 nic prawie nie wiem ale podoba mi się i wydaje się ok co myślicie ?? ;D Link do foty scott : Dzięki wszystkim wybrałem Scott"a Nitrousa 10 gdyż wytrzyma moje lekkie FR a na enduro mówi się trudno zajade się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.