Skocz do zawartości

[Hamulce] Co potrzebne do odpowietrzenia hamulców Shimano Deore M596?

lukas22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, swój rower zakupiłem w lutym i nie byłem z nim na przeglądzie ponieważ zamówiłem go przez internet.. teraz mam problemy z swoimi hamulcami hydraulicznymi ponieważ w ogóle nie hamują :D przedni i tylni.. domyślam się że trzeba dolać płynu i odpowietrzyć tylko co do tego będę potrzebował?

Na allegro jest dużo zestawów do odpowietrzania tylko żaden nie jest do shimano

9cde7d6e1c802de1.jpg

,,

ZESTAW DO ODPOWIETRZANIA FORMULA R1 RO RX - FULL"

Czy taki zestaw będzie pasował do shimano? oczywiście olej zakupie oryginalny shimano. Wolał bym sobie to zrobić sam, będę bogatszy o nowe doświadczenia w serwisie rowerów.

Napisano

Zestaw jest dobry. Tylko zauważ, że w zestawie masz płyn dot. Jakie masz hamulce?? Dot może wyżreć uszczelki w shimano. Ja swoje m596 zalewałem olejem mineralnym

Napisano

bat1 przeczytaj jeszcze raz temat to będziesz wiedział jakie ma hamulce.

Oczywiście, że olej mineralny a co do zestawu to możesz sam sobie taki bardzo łatwo zrobić.

Końcówka z gwintem M5 z instalacji pneumatycznej (koszt ok . 1zł), kawałek węzyka akwarystycznego i strzykawki.

Napisano

przecież Ci pisali wyżej "wężyk akwarystyczny" znaczy w zoologu ;) może być też przewód paliwowy

tylko nie zalewaj ich dot'em . . . .

edit: zamiast oleju mineralnego shimano możesz kupić olej mineralny do układu citroena - o wiele tańszy a te same właściwości ;)

• Mod Team
Napisano

lukas22 - to już Twój czwarty niechlujnie(łamiący regulamin forum) założony temat.

Jak odpowietrzać - jest tego od groma na forum, jest też w przypiętym poradniku. Nie chce Ci się szukać to albo poszukaj na innym forum albo zacznij się stosować do naszych zasad.

Pełen pakiet ostrzeżeń i blokada na tydzień w gratisie

temat do kosza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...