Skocz do zawartości

Zakup Kasety+Łańcucha - jaki zestaw?

tetroF

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym zakupić nową kasetę i łańcuch. Posiadam rower Kross Level A4 z 2010 roku. W internecie jest napisane, że model ten posiada łańcuch Shimano CN-HG53, jednak gdy go odpinałem to wydawało mi się, że widniał tam napis HG 40, ręki nie dam uciąc bo dałem gafy i się nie przyjrzałem. I tu mój błąd. Czy jesteście w stanie pomóc mi dobrać kasetę+łańcuch?.

Manetki posiadam shimano alivio SL-M410 (3x8), a przezutkę Alivio.

Napisano

http://allegro.pl/ze...2532499440.html Myślę, że to będzie rozsądne posunięcie

Jesteś pewny, że to będzie "kompatybilne"? :) Jeśli tak to ja jestem jak najbardziej za i mogę się "szaprnąć na ten zestaw"

Kaseta Shimano CS-HG51, Łańcuch Shimano HG-50

Kaseta jest taka sama z tego co widzę w linku powyżej. Łańcuch będzie lepszy ten co w linku łańcuch HG53 czy HG50?:)

Bardzo dziękuję za pomoc.

Napisano

kaseta jest troszkę inna poza tym ta w linku jest 9 rzędowa, a co do łańcucha to niestety ale nie potrafię powiedzieć który lepszy

Napisano

Po co się babrać jak można kupić gotowca. :) Póki co niewidzę wersji 114, więc będę musiał skracać.

Dziękuję bardzo za pomoc. :) Mam nadzieję, że nowe 'błyskotki' spełnią swoją rolę.

Pozdrawiam!!!.

Napisano

A 9 rzędowa przerzutka działa z 8rzędową kasetą, łańcuchem i manetką?

Pytam, bo fajnej 8rzędowej przerzutki kupić się już nie da...

Napisano

Jest o tym temat przyklejony, taki problem przeczytać? Tak - będzie działać.

Po co się babrać jak można kupić gotowca. :) Póki co niewidzę wersji 114, więc będę musiał skracać.

:laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...