Manitoupower Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Witam chcę zakupić cały napęd pod przerzutki sram x9 . Na tył chcę dać kasete sram pg 970 lub 980 łańcuch pg 991 , ale niestety nie mam pomysłów i proszę o pomoc o dobór do tego wszystkiego korbe. na razie mam słabiutką na octalinka. Chcę coś twardego, mocnego. Jest truvativ x9 ale nie dam za korbe 800 zl. Za kasete dam 240 zl łancuch 140zl. Z korba chce sie zmieścic w 300 zl gdyby wiązało się to ze zmianą suportu np na HT2 . Co polecacie ?
szliri Napisano 14 Sierpnia 2012 Napisano 14 Sierpnia 2012 Myślę że warto kupić shimano slx, jeśli chcesz taniej to deore powinno dać radę bodajże 265zł
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja jeżdze na sachsie sprzed kilkunastu lat i sobie chwale bo jest nie do zdarcia. Zasadniczo każda korba będzie dobra, min. polecił bym alivio tanie i dobrze, albo jak wyżej wspomniane deore, lub SLX.
swimfan Napisano 15 Sierpnia 2012 Napisano 15 Sierpnia 2012 to ze masz przerzutke sram x9 nie znaczy ze musisz miec wszystko sama:) no prawie;). Ja proponuje lancuch C-9 do tego kasete xt i korba slx a bedziesz mega zadowolony ,z tego co widze masz prawie 700 zl na te rzeczy ,powinienes sie zmiescic:)no moze do korby dorzucisz z 50zl w calym rozrachunkum mysle ze warto:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.