sewer231 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie jakie macie domowe sposoby na rozłączenie i złącznie łańcucha. Czyli jak wybijacie-wbijacie ten bolec z ogniwa ?
rzezniol Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Jak nie masz skuwacza do łańcucha to bierzesz najlepiej twardego pręcika nie grubszego niż bolec. Podkładasz na czymś twardym śrubką żeby bolec miał miejsce gdzie się wybić i wybijasz 2 bolce tak żeby pozbyć się zewnętrznego ogniwa ... Kupujesz spinkę i zastępujesz zewnętrzne ogniwo ... spinkę potem możesz rozpinać i spinać niemal dowolną ilość razy. Pozdro
kkSliwa5 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Ja to zrobiłem tak że wziąłem młotek i gwózdz. Gwózdz przyłożyłem do bolca i waląc w gwóżdz bolec wyskoczył. Jak wyjdzie ci tylko do połowy to wyjmij go obcęgami i zrób tak z drugim kup spinke i go złącz spinką
Mod Team safian Napisano 8 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2012 Młotek i gwóźdź powinny dać radę, jednak do złączenia albo używa się specjalnego pinu (Shimano taki daje do łańcuchów), lub tak jak wyżej spinki, która jest znacznie wygodniejsza. Tym samym bolcem ciężko skuć łańcuch, nawet jeżeli Ci się uda to łańcuch może być w tym miejscu osłabiony, nie polecam
kkSliwa5 Napisano 8 Sierpnia 2012 Napisano 8 Sierpnia 2012 Jak ja rozpinałem łańcuch młotkiem i gwozdziem a potem spinką zczepiłem było wszystko OK. Nic sie dalej nie działo z łańcuchem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.