Skocz do zawartości

[Amortyzator]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Ostanio kupilem używany rower kross hexagon v4 08' i był w nim zamontowany suntour xcm, który posiadał znaczne luzy. Chciałbym wymienić go na coś w przedziale cenowym do 300 zł. Zastanawiam się nad RST Blaze T 2012 i Suntour xcr rl. Poczytałem trochę opini o rst np gila, i nie są zbyt dobre dla tej firmy. Jak myślicie co kupić, jeżdżę spokojnie po lasach i lekkich, bądź większysz nierównościach. Pozdrawiam!

Napisano

XCR kolosalnie się różni od XCM, szczególnie jak w danym modelu XCM nie ma tłumika (ja mam tylko 2 sprężyny), bo ten drugi nie ma nic z amortyzacją związanego, a jedynie z uginaniem.

Napisano

Taki budżetowy przeciętniak, przynajmniej z jakimś tłumieniem myślę, że wiele się od tych 2 nie będzie różnił . Mimo tego co piszą o RST ja jednak nie widziałem problemu z żadnym, jednak jak sam zauważyłeś - różnie ludzie piszą.

Napisano

Czyli XCR jest lepszy od XCM tak bo już się pogubiłem ? I jakby ktoś mógł niech napisze coś o RST, wiem że nowy model ale tak ogólnie o firmie itd. P.S jestem nowy w tym sporcie więc proszę o wyrozumiałość :)

• Mod Team
Napisano

Do tak tanich amorów nie ma dostępnych części zapasowych. zresztą za sama usługę wymiany ślizgów zapłaciłbyś połowę z tego co kosztuje nowy amortyzator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...