Kkudlacz Napisano 3 Sierpnia 2012 Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam Jakiś czas temu zakupiłem rower Rockrider 5.1, coś zaczęło skrzypieć w korbie i z pomocą forum i googla ustaliłem że wystarczy dokręcić oś suportu. Niestety po przejażdżce po Krakowskich sklepach i serwisach dowiedziałem się że albo sprowadzą za tydzień potrzebny mi klucz, albo zarekwirują na pół tygodnia na czas naprawy rower. Stwierdzam więc, że prędzej sam "naprawię", tylko muszę klucz do suportu kupić. I tu pytanie: Jaki w tym rowerze może suport i jaki klucz do niego (do kogoś kto się orientuje w tym modelu lub po prostu zna standard montowany w tego typu ekonomicznych rowerach)? Dzięki
pablo191f Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 wystarczy, ze wstawisz zdjecia suportu i po kilku minutach bedziesz mial odpowiedz. nie wydaje mi sie, zeby tam bylo cos niestandardowego, dedykowanego pod rockridery
Arhain Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Skrzypienie to raczej luz na pedale/ korbie a to dokręcisz normalnie kluczem/imbusem. Dokręcenie suportu to czesciej resepta na luz całego układu napędowego a ten być wyczuł. Spróbuj tamte 2 elementy wyczyścić i dokręcić a dopiero potem patrz na suport.
Fenthin Napisano 4 Sierpnia 2012 Napisano 4 Sierpnia 2012 Jeśli masz tam suport tego typu: klik będziesz potrzebował najzwyklejszego klucza do suportu na kwadrat. No i ściągacza do korby. Nie wiem po jakich Ty sklepach chodziłeś, ale żeby w Krakowie żaden nie miał takich kluczy? Swoje kupowałem w Windsporcie na Zwierzynieckiej, całą masę tego mieli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.