Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe- hydrauliczne] Wybór

Karolror

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Będę kupował hamulce hydrauliczne

Shimano Deore 2012 BR-M596 na tył roweru (wymieniam je za zwykle hamulce Tektro). Chce do nich dokupić tarcze o średnicy 203 mm Shimano SMRT53 CENTERLOCK lub 203 mm

Shimano SLX SM-RT67 lub 203 mm

Deore RT53L centerlock

Która z nich wybrać ? Jeśli chce na te hamulce założyć takie duże tarcze hamulcowe to czy będę musiał dokupić adapter? Zastanawiałem się nad przełożeniem klocków żywicznych z

Shimano Deore 2012 BR-M596 (w zestawie) na przód (tektro) a na tył (Shimano Deore 2012 BR-M596) kupić metaliczne tylko nie wiem jaki model (proszę o stronę z linkiem lub modelem)

Proszę o odpowiedz na pytania i przepraszam za taka liczbę pytań (Jestem początkujący)

Napisano

Jesteś pewien że potrzebujesz tak wielkich tarcz? Tak ostro jeździsz? Przełożenie klocków raczej nie wyjdzie bo nie będą po prostu pasować. Jeśli naprawdę potrzebujesz tak dużych tarcz bez adaptera się nie obejdzie.

Napisano

Masz racje. Aż tak ostro to nie bede jeździl i chyba zdecyduje sie na

Shimano SLX SM-RT67 180mm. Jak myślicie bedzie pasowało do tych hamulców

Shimano Deore 2012 BR-M596 ? A i jezcze 1 pytanie czy kupic do niego odrazu klocki metaliczne czy wystarcza zywiczne do tej tarczy ?

Napisano

Po co Ci 180 na tyl? Nie określiłeś swojego stylu jazdy i wagi,ale jeśli to są maratony to set 180/160, 160/160(gdy jesteś lżejszy) wystarczy.

Napisano

Po pierwsze to zastosuj jakiś porządek w wizualnej sferze twoich postów, zaczynaj zdania klasycznie, od lewej strony okna, bo się ciężko czyta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...