nevermind Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Cześć, Proszę o pomoc uczonych w piśmie. Kolega ma taki suport jak na załączonym zdjęciu i olbrzymie luzy na nim. Podpowiedzcie co to za typ i jak się za niego zabrać. Pozdrawiam
Fenthin Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Na moje oko to zwykły, najzwyklejszy suport. Jeśli tak, potrzebujesz ściągacza do korb i klucza do suportów na kwadrat.
PoleK Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 sciagaczem zdejmiesz korbe, odkrecasz zew nakretke z miski suportu (to z nacieciami), odkrecasz miski kluczem do suportu, czyscisz, smarujesz, wkrecasz nowy suport, przykrecasz korby.
nemo2009 Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Na moje oko to zwykły, najzwyklejszy suport. Oczywiście,że tak.Tam są miski w których są lużne kulki.Kupuje się oś,kulki,ewentualnie miski.Koszt około 10 zł.
PoleK Napisano 1 Sierpnia 2012 Napisano 1 Sierpnia 2012 Koszt około 10 zł. a za 25 moze kupic pakiet na lozyskach krytych i spokoj do konca zycia roweru
nevermind Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Dzięki za informacje! Następne pytanie to czy suporty pakietowe są zestandaryzowane czy też trzeba ewentualnie szukać jakiegoś konkretnego typu. Pozdrawiam
siimon Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Czyli nie obejdzie się specjalnych narzędzi..? To suport z gwintem BSA 68mm? Są różne długości suportu czy tylko ośki? Pytam bo mam taki sam i też chciałbym go wymienić
gandw1 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Są różne długości mufy (68 lub 73mm), różne średnice gwintu (włoski 36mm lub BSA ok. 34,8mm) i różne długości osi. Trzeba to wszystko pomierzyć i dobrać coś sensownego.
Fenthin Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Żeby tylko. Tabelka w 2/3 strony: klik Inna sprawa, że dziś na dobrą sprawę nie spotyka się czegoś innego niż BSA lub ITA.
nevermind Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Dzięki chłopaki za pomoc. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.