Skocz do zawartości

[do 1100zł] Rower dla dziecka 20"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje fajnego roweru. Wiadomo że z racji tego, że młody może syzbciej lub wolniej rosnąć, rower będzie na 2-4 lat. Fajnie byłoby aby potem go można było jeszcze sprzedać a nie wyrzucić, ale też nie chcę kupić najdroższego.

I tu moje pytanie bo znalazłem kilka ofert. O ile przy firmie Author lub Cube można mieć pewność dobrej jakości, to wcale nie znam wyrobów firmy mbike, a wygląd przypomina Cuba. Pytanie czy tylko wygląd?

Moje wynalazki:

MBIKE-AVENGER-20 - cena ok 700zł - Rower 20 cali Mbike 2012 AVENGER Alu LIMITED HIT ! (2517699804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

CUBE KID 200 - ok. 1100zł - CUBE Kid 200 Boy Team

Author Cosmic - ok. 950zł - AUTHOR - Bike Emotion

Northec Jumbo Junior 20 - 750zł - Northtec - http://allegro.pl/dzieciecy-northtec-jumbo-junior-20-promocja-i2502539305.html

Kellys MArc 4 model 2011 - 890zł - Rower dziecięcy Kellys Marc 4 2011 | Dziecięce | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Co radzicie? NA razie młody ma ok 120cm wzrostu i trudno powiedzieć czy śmignie szybko czy wolno ;)

Napisano

Moim zdaniem tutaj przy rowerach dla małego dziecka nie ma co łudzić się nad osprzętem nie wiadomo jakim bo to wkońcu rower dla dziecka które uczy się jeszcze jeździć. Ale to tylko moje zdanie ;)

Napisano

Komponenty w tym embajku wyglądają całkiem znośnie. Rower jako taki czy się rozsypie? Rama nie sądzę, reszta rzeczy - zależnie od potraktowania przez użytkownika i opiekuna. Jeśli hamulce będą kiepskie to niewielkim kosztem można je zmienić na sensowne, np tanie shimano. To samo dotyczy linek i pancerzy. Przerzutki przedniej nie ma, to dobrze bo niskie modele są często bardzo wiotkie i zrobione z kufianej blachy.

Napisano

Może za wiele nie pomogę ale jednak przerobiłem już kilka zmian rowerów dla moich dzieci. 20" - tu możesz zapomnieć o czymś takim jak "amortyzator" bo to nie ma prawa działać w tej cenie i pod wagą 20-30 kg, ważna jest za to wygoda jazdy oraz... marka bo no name od razu po 2,3 latach - na tyle starczy 20"- można wyrzucić a nie później sprzedać. Kierownica wciąż powinna być wyżej przez co pozycja bardziej wyprostowana i co śmieszne albo i nie... błotniki do jazdy po kałużach. Tego się nie przeskoczy :) Tym samym poleciłbym coś na wzór bmxa, tak żeby można było także bezstresowo "skoczyć" z krawężnika. Co do ceny to też nie ma co szaleć bo tak naprawdę to 24" jest najważniejszym rowerem dla dziecka i tu można dołożyć to co urwało się na 20". Zapomniałem - przerzutki, w tym wieku także można sobie darować, bo triggery są za duże dla małej dłoni zaś griipshifty też nie jest łatwo przekręcić ze względu na średnicę oraz sam charakter pracy takiej manetki. Za 450-500 pln można już kupić coś takiego:

http://allegro.pl/rower-schwinn-aerostar-20-czerwony-i2524645073.html

taki właśnie prawie bmx, błotniki, wygodne siodło, ba - nawet bidon jest, nóżka, ochrona na łańcuch, hamulce które działają. Przez 3 lata użytkowania taki rower przeżył u nas naprawdę wiele, nie połamał się a młody tak się wkręcił że teraz już "lata" na prawdziwym bmxie.

Napisano

Ja mam akurat córkę w tym wieku i wybrałem rowerek ot rochę spokojniejszym wyglądzie, ale potwierdzam wszystko co napisał kolega (sivydym).

Przerzutki i amortyzator w takim rowerku będą co najwyżej stawiać dodatkowy opór. Błotniki to podstawa. Jeszcze nie widziałem dziecka co nie lubi jeździć po kałużach. Porządna osłona łańcucha też się przydaje. Nogawka wkręcona w łańcuch , w tym wieku, oznacza wywrotkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...