krystianDOA Napisano 24 Lipca 2012 Napisano 24 Lipca 2012 Witam. Przerzutka jak w temacie [rower Kross Hexagon V6 2010] pracuje idealnie jednak podczas zrzucania na niższe biegi nieraz się zastanawia i zrzut następuje dopiero po przejechaniu kilku metrów. Od czego zacząć regulację? Kiedyś robiłem regulację przedniej przy użyciu poradników z tego forum i śmiga do dziś. Linki i pancerze są OK, nic nie jest powyginane itd. Bardzo dbam o rower.
Mod Team michuuu Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Napisano 24 Lipca 2012 A jak długo jeździsz na tym samym zestawie linka/pancerz?
krystianDOA Napisano 24 Lipca 2012 Autor Napisano 24 Lipca 2012 A jak długo jeździsz na tym samym zestawie linka/pancerz? Dwa lata, blisko 1400 km. Dwa lata, blisko 1400 km. 2 tygodnie temu zmieniłem kasetę i łańcuch na HG40 i od tej pory tak się dzieje, nie zawsze ale jest to denerwujące.
krystianDOA Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 Dwa lata, blisko 1400 km. 2 tygodnie temu zmieniłem kasetę i łańcuch na HG40 i od tej pory tak się dzieje, nie zawsze ale jest to denerwujące. Jak często zmieniam przełożenia to nigdy się to nie dzieje, ale jak jadę dłużej na danym biegu to zrzut na mniejszą zębatkę zawsze jest z opóźnieniem, słychać chwilę terkotanie. Taj jakby przerzutka nie miała siły ściągnąć w dół, w górę zawsze bez problemu następują redukcję. Może się czepiam bo tani dwuletni osprzęt a często jeżdżę w ciężkim terenie ale wszystko jest tak zadbane że na pewno da się wyregulować.
Mod Team sznib Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Poluzuj linkę śrubą baryłkową przy manetce. Tylko nie za bardzo, bo będzie dobrze zrzucać, a wrzucać z opóźnieniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.