Skocz do zawartości

[śpiwór] Pomoc przy doborze śpiwora

FatMouse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów,

Potrzebuję kupić śpiwór, którego pierwszym sprawdzianem będzie wyjazd na Krym w sierpniu. Po Krymie będzie używany tylko w miesiące letnie, także nie musi być jakiś super ciepły. Podstawowe kryterium to rozmiar po złożeniu. Mój aktualny wór do spania to jakiś stary Campus, ale spakowany zajmuje niemal pół sakwy Crosso. Po wstępnym rozeznaniu znajomi polecili mi śpiwory Bergsona, modelu niestety nie znam. Co moglibyście polecić od siebie?

Napisano

Alpinus ultralite 600.

Lekki, mały, odpowiedni komfort na lato i w tej chwili tańszy niż podobne modele bergsona (który imo prezentuje podobny poziom, co alpinus).

Napisano

W Tesco śą śpiwory z komfortem +8 stopni, ważą jakieś 950 gram, po złożeniu bardzo małe.

Używam go podczas kilkudniowych wypadów w las, naprawdę ciepłe śpiwory (dałem chyba 50zł) nie chłonie wilgoci. Ja jestem zadowolony. Podczas wilgotnej nocy +8 stopni, nie zmarzłem i nie czyłem dyskomfortu.

Napisano

Wczoraj w lokalnym sklepie turystycznym wynalazłem Alpinusa Ultralight 600. Jest naprawdę malutki, dodatkowo ściśnięty paskami kompresyjnymi zajmuje bardzo mało miejsca. Jeden ze sprzedawców nawet nie wiedział, że ma takie małe na stanie :D

Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.