Manitoupower Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Witam mam korbe shimano na octalinka cos z nizszej polki kasete shimano hg-30 i lancuch connex 920 i przerzutki przod tyl sram x9 czyli kompletny balagan :-) prosze o podpowiedz co do x9 bedzie najlepsze, korba lancuch kaseta do grupy x9, tylko sram mnie interesuje Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2012 Mod Team Napisano 21 Lipca 2012 Ja bym ci polecił XT ale skoro chcesz srama to taką sobie kup.
afly Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Patrząc na kasetę jest to zapewne napęd 8-biegowy (prawa manetka 8biegów), wiec uderzyłbym w kasetę Shimano HG-40 lub HG-30 i łańcuch Wippermann 804. Co Ci w obecnej konfiguracji przeszkadza?
Manitoupower Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 9 piegow . Przeszkadza to ze mam wysoka polke lancucha jak i twardosc a korba i kaseta miekkie. Mysle o kasecie sram pg 980 bo jest odpowiednia do x9 tylko niewiem jaka korbe i lancuch na ta dwardosc i nie chce shimano bo sie zrazilem. A jezdze w 90% ciezki teren na wysokich przelozeniach i potrzebuje czegos twardego i mocnego. Lancuchy za 40 zl mnie nie interesuja w lancuchy w tej cenie w 2 tyg rozerwalem Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
beskid Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Kupujesz podstawowe podzespoły od Shimano a potem piszesz, że się zraziłeś. Jak Ci się wydaje, że SRAM robi trwalsze od XT to życzę powodzenia.
Manitoupower Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 Ludziska ale chyba sie nie zrozumielismy ja przedstawilem co mam jakie mam przezutki i czego szukam precyzujac ze poszukuje cos sramowskiego idealnego pod x9 a wy swoje o wyzszosci xt naf sramem to nie temat o tym co lepsze shimano czy sram . Potrzebuje pomocy jaka korbe kasete i lancuch dobrac do x9 by byla ta sama klasa i twardosc i baprawde nie interesuje mnie jaki to xt jest super wiec poczekam jeszcze na odpowiedz i zegnam kolesi fochnietych ze obrazilem ich swiete shimano . Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2 Pozatym nie kupilem ale juz mialem w seryjnym rowerze jedynie connexa kupilem . zainwestowalem w x9 i chce ten kierunek dalej ciagnac wiec prosze o pomoc czy korba pg 980 moze byc . Jezeli tak to jaka korbe do tego i lancuch polecacie Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Rulez Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Chyba kaseta PG 980 ?, może być jeśli celujesz w Srama. a korbę którą sobie wybierzesz : HARFA-HARRYSON Henryk Charucki albo ze starszych modeli Truvativ Stylo : Truvativ Stylo Team 3.3 2012 Okazja!!. (2497252051) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Do tego łańcuch PC 980 , lub PC 991 jeśli wolisz.
Manitoupower Napisano 21 Lipca 2012 Autor Napisano 21 Lipca 2012 Dziekuje za pomoc Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2012 Mod Team Napisano 21 Lipca 2012 To zasadniczo nie wiadomo poco temat zakładałeś skoro chcesz X.9 to kupujesz sobie X.9 lub X.0 a nie pytasz. ostatnio był problem właśnie z kasetą srama forumowicz kupił sobie Kaseta SRAM PG-990 990 11-32 - czerwona RED - BOX (2478985070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. + łańcuch campa c9 teoretycznie jeden z najlepszych setów, tylko teoretycznie bo łańcuch mu skakał
farmer Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Też nie za bardzo czaje o co chodzi. Mówisz że chcesz srama i klasę x9 to nad czym się zastanawiasz? Tu masz całą rodzinę http://www.sram.com/sram/mountain/family/x9
bobiik Napisano 22 Lipca 2012 Napisano 22 Lipca 2012 Może dorzuce swoje 3 grosze(-: Jeszcze do tygodnia temu byłem szcześliwym posiadaczem przerzutki tył x9(wytrzymała około 4 sezonów) Teraz kupiłem x7 i nie czuje zbytnio różnicy. Ale wróćmy do tematu. Mój napęd złożony jest z Kasety Shimano XT ,łańcucha XT,korb XT,przerzutki przód Sram x9 i oczywiście manetek trigger X9 srama. Wszystko chodzi idealnie. Co do kaset srama to bym się przy nich nie upierał. Są mieksze od shimano i wytrzymuja znacznie krócej eksploatacje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.