ProkopPL Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Witam, mam problem właśnie wróciłem z jazdy na rowerze i 2 raz złamał mi się hak do ramy. Mam przerzutkę Sram X5. Dziwne jest to, że 3 dni temu też mi się złamał w tym samym miejscu a to gówno kosztuje 29 zł. Dodam, że złamał mi się po tym jak wjechałem w dość głębokie błoto i łańcuch był cały w błocie. Nie wiem czy to od tego czy to wina tego, że jak poprzednio mi się złamał to uszkodziła się jakaś część w przerzutce. Proszę o poradę.
redbull1 Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 jak się może sam złamać ? nie uderzyłeś w nic przerzutką ?
lyndowss Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie... Po mojemu źle zamontowałeś, albo gdzie są zadziory, które powodują złamanie się haka. Wyczyściłeś wszystko?
ProkopPL Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie... Po mojemu źle zamontowałeś, albo gdzie są zadziory, które powodują złamanie się haka. Wyczyściłeś wszystko? Kiedy pierwszy raz mi się złamał rozmontowałem całą przerzutkę i przeczyściłem te 2 kółeczka z piasku, po kupieniu haka wszystko ładnie zmontowałem z kolegą wyregulowaliśmy przerzutkę i było gites. Nawet lepiej chodziła niż wcześniej. Dzisiaj jadę wjechałem w przez kawałek w błoto a po chwili patrze łańcuch spadł (słuchałem muzyki także nie usłyszałem wcześniej) patrze do tyłu a tu znów jak trzy dni temu wkręcona przerzutka i hak do wyrzucenia. Tu na szczęście nie wkręciła się tak, że musiałem trzymać tylne koło w górze. Przerzutka jest już rozmontowana także zdjęcia chyba nie ma po co. Przerzutka chodziła miodzio możliwe, że to od błota czy raczej na coś najechałem?
lyndowss Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 To i tak zdjęcie ramy gdzie trzyma przerzutkę, haka i samej przerzutki wskazane. Mamy teraz wróżyć? Jest jeszcze taka opcja, że hak był słabej firmy. Jakieś Chińskiej i więcej tam czegoś niż metalu było. Nie popatrzyłeś przez co przejechałeś?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.