Skocz do zawartości

[Hak do ramy] znowu się złamał.

ProkopPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem właśnie wróciłem z jazdy na rowerze i 2 raz złamał mi się hak do ramy. Mam przerzutkę Sram X5. Dziwne jest to, że 3 dni temu też mi się złamał w tym samym miejscu a to gówno kosztuje 29 zł. Dodam, że złamał mi się po tym jak wjechałem w dość głębokie błoto i łańcuch był cały w błocie. Nie wiem czy to od tego czy to wina tego, że jak poprzednio mi się złamał to uszkodziła się jakaś część w przerzutce. Proszę o poradę.

Napisano

Zdjęcie, zdjęcie, zdjęcie... Po mojemu źle zamontowałeś, albo gdzie są zadziory, które powodują złamanie się haka. Wyczyściłeś wszystko?

Kiedy pierwszy raz mi się złamał rozmontowałem całą przerzutkę i przeczyściłem te 2 kółeczka z piasku, po kupieniu haka wszystko ładnie zmontowałem z kolegą wyregulowaliśmy przerzutkę i było gites. Nawet lepiej chodziła niż wcześniej. Dzisiaj jadę wjechałem w przez kawałek w błoto a po chwili patrze łańcuch spadł (słuchałem muzyki także nie usłyszałem wcześniej) patrze do tyłu a tu znów jak trzy dni temu wkręcona przerzutka i hak do wyrzucenia. Tu na szczęście nie wkręciła się tak, że musiałem trzymać tylne koło w górze. Przerzutka jest już rozmontowana także zdjęcia chyba nie ma po co. Przerzutka chodziła miodzio możliwe, że to od błota czy raczej na coś najechałem?

Napisano

To i tak zdjęcie ramy gdzie trzyma przerzutkę, haka i samej przerzutki wskazane. Mamy teraz wróżyć? Jest jeszcze taka opcja, że hak był słabej firmy. Jakieś Chińskiej i więcej tam czegoś niż metalu było. Nie popatrzyłeś przez co przejechałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...