patryku6 Napisano 20 Lipca 2012 Napisano 20 Lipca 2012 Witam, mam problem bo stoje przy wyborze korby do mojego roweru. Mam na uwadze korbe shimano deore m590, gdyz zalezy mi na tym trzecim blaci. Nie jezdze jakos mega wyczynowo ale czasami lubie strzelic jakis wypad do lasu, poskakac z jakis murków, schodow, korzeni, ale tez lubie dalekie trasy i tu jest ten problem, czy ta korba zda egzamin i czy wytrzyma to wszystko? Szukalem na forum roznych podobnych tematow ale nic nie znalazlem. Prosze o szybkie odpowiedzi poniewaz zamierzam w nastepnym tygodniu juz kupic jakas korbe
Mod Team michuuu Napisano 20 Lipca 2012 Mod Team Napisano 20 Lipca 2012 To nie korba a rama i koła mają wytrzymać Nie jezdze jakos mega wyczynowo ale czasami lubie strzelic jakis wypad do lasu, poskakac z jakis murków, schodow, korzeni, Korba sztywna i wytrzymała.
Mod Team Puklus Napisano 20 Lipca 2012 Mod Team Napisano 20 Lipca 2012 Jak dla ciebie adekwatne będa m410, m430, m442 są to tańsze korby o ok połowę od m590 a na pewno spisza sie tak samo. No chyba ze zależy ci na 590 to ją tez sobie mozesz założyć.
patryku6 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Napisano 20 Lipca 2012 kolo tylnie na obreczy dartmoor i piescie octan one a rama to Kross panic:) to sa korby Alivio a ja wlasnie szukam deore bo caly osprzet mam deore chyba ze wezme i kupie octan one jakas dwu rzedowa octane one*
adii22 Napisano 21 Lipca 2012 Napisano 21 Lipca 2012 Deore jest sztywne jak cholera, ale suport ht jest... Do bańki. Standardowe łożyska nie są trwałe (mają debilne uszczelnienie, właściwie jego praktyczny brak), chociaż i takie się zdarzają. Polecam, jeśli wymienisz łożyska (gdy oryginał padnie), albo wymienisz suport na zamiennik (accent na przykład). Same korby są jedynie ciężkie, poza tym polecam Tapniete Słajpem z mojego gt5360
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.