fushi Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 Witam bardzo serecznie. Mam pytanie bo nie mogę znależć nigdzie. Czy jest jakaś firma która produkuje korbę spełniającą wszystkie poniższe warunki? - 3 blaty 48x36x26 (lub coś koło tego - ważne aby była 48) - ramię pełne (hollowtechy i inne wynalazki shimano odpadają) - ramię ze stopu alu 7050 - długość ramienia korby 170mm Jakby ktoś znał jakąś firmę, ofertę proszę o linka. Widziałem za przyzwoitą cenę Truvativa z ramieniem 7050 ale to segment 44x42x22 i nierozbieralna. Ewentualnie czy jest możliwość zakupu korby z 7050 44x32x22 rozbieralnej z możliwością wymiany zębatek na 48x36x26?
GiorgioZS Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 hmmmm jak coś znajdę dam znać ale wydaje mi się iż takowa korba jest z serii shimano LX ale tego juz nie produkują.... Po co Ci aż tak duże blaty ? o panie znalazłem http://www.probikes....ex.php?item=629 ale jak nie chcesz suporcika od shimano to Ja Ci nie poradzę niestety
fushi Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 hmmmm jak coś znajdę dam znać ale wydaje mi się iż takowa korba jest z serii shimano LX ale tego juz nie produkują.... Po co Ci aż tak duże blaty ? o panie znalazłem http://www.probikes....ex.php?item=629 ale jak nie chcesz suporcika od shimano to Ja Ci nie poradzę niestety suport nie ma znaczenia większego. Ale ta korba kolego co podałeś do niej linka to jest najnormalniejszy hollowtech z pustymi ramionami w środku i wątpię aby to było jak wyżej zastrzegłem aluminium 7050. Duże blaty są potrzebne bo na takich jeżdziłem głównie na asfalcie do tej pory i przełożenia mi idealnie pasują. A i w terenie sporadycznie robię podjazdy na tym rowerze (bardziej podjazdy niż zjazdy). Rower trekkingowy i kaseta 7-rzędowa. Także czekam na inne propozycje jeśli takowe się pojawią. Dzięki mimo wszystko za linka
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 A co jestes uczulony na inne stopy alu ? może podaj satysfakcjonującą cie wage i cene przede wszystkim a wszystko sie znajdzie.
fushi Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 A co jestes uczulony na inne stopy alu ? może podaj satysfakcjonującą cie wage i cene przede wszystkim a wszystko sie znajdzie. Na szczęście nie jestem uczulony i wysypki nie mam. Aluminium 7050/7075 jest znacznie bardziej wytrzymałe od 6060 popularnie stosowanego a na tym mi zależy. Waga nie ma znaczenie, liczy się przede wszystkim aby ramię korby było zrobione z 7050/7075 i aby nie było puste w środku. A potem 48x36x26. Cena mniej istotna. Takich korb chyba w ogóle nie ma.
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 Nie trybie, masz blaty niemalże szosowe jeździsz głownie po asfalcie to poco ci ultra wytrzymała korba ?? masz tak mocne nogi ze zwykłe sie łamią? Jak waga nie ma znaczenia kup stalową
fushi Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 Nie trybie, masz blaty niemalże szosowe jeździsz głownie po asfalcie to poco ci ultra wytrzymała korba ?? masz tak mocne nogi ze zwykłe sie łamią? Jak waga nie ma znaczenia kup stalową A mógłbyś coś więcej napisać na temat korb stalowych? Są takie? Stal będzie bardziej wytrzymała niż aluminium 7050? Zarzuć linkiem bo wszędzie są stopy albo aluminium. Chodzi mi głównie o zmęczenie materiału w czasie.
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 No są stalowe ale nie rozumem az taki silny jesteś ze nie wiem korby sie gną ? łąmią? no moj kolega złamał korbę ale widać było ewidentną wadę materiałową. Może opowiedz lub sprecyzuj swoją niechęć do typowych korb aluminiowych to sie razem do jakiś wniosków dojdzie. Odnośnie zmęczenia materiału, mam korbe z roku chyba 2001 czy jakos tak, czyli nastolatka, ma uszkodzony gwint na pedale ale do dziś działa jak nowa po mimo tylu tysięcy km jakich nią przekręciłem, nie wspominając o poprzednim właścicielu. Jest to sachs, jak chcesz korbe która przeleci 20 000 km bez problemów i większych zużyć blatów to ci ją mogę polecić.
fushi Napisano 13 Lipca 2012 Autor Napisano 13 Lipca 2012 A co sądzisz na temat tej korby? Tam jest napisane BCD 104. www.rowerowy.com/czesci/korby/holzfeller_22_howitzer Da się na rynku znależć zębatki 48x36x26 z BCD 104 żeby wstawić a tamte wywalić? Jak się nie mylę tam są 2 zębatki ale 3 to jest rockring zdaje się i można zamontować 3-cią - największą - 48-mkę
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2012 Mod Team Napisano 13 Lipca 2012 No to są korby do katowania, skakania, dropów po 5m, Downhillu i wszystkiego co normalny człowiek uzna za samobójcze. Z tego co mi sie wydaje a wystarczy wujka google spytać koby shiamno mają blaty o ty rozmiarze. A znaleźć da sie na pewno tylko pytanie ile jesteś w stanie wywalić na korbe by sie usatysfakcjonować.
Mod Team anarchy Napisano 14 Lipca 2012 Mod Team Napisano 14 Lipca 2012 Ja też trochę nie rozumiem. Po pierwsze ogólnie od lat Shimano są uważane za jedne z najsztywniejszych. Piszesz o zmęczeniu a ja mam jakies 8-10 lat korby xtra 950 i nadal uważam je za sztywne Torowcy gną rowery pod sobą i na korby shimano nie narzekają A to są chłopy z mocą w nogach jakich mało. Po drugie lite czy puste (o tym samym przekroju) mają tą samą sztywnośc (mechanika się kłania) z siłą tnącą i rozrywającą jest inaczej ale (na Boga!) udało się komuś kiedyś urwac (nie ukręcic czy ułamac) korby??? Jedno małe ale... pełne będą cięższe. Chyba, że chcesz je uprodowac-skrócic do jakichś 150mm czy coś-nie dziwię się-sam chciałem synowi takowe lekkie zrobic Po trzecie korby stalowe tak - ale tu BMXwki się kłaniają. A wracając do pytania. Kup korby Race Face albo inne, pająk i dokup sobie tarcze specialitesa (skoro kasa nie ma znaczenia). Specialites robi świetne tarcze, trwałe, sztywne i z ulubionego Ci alu 7075 t6 Tu link do tabeli koronek: http://www.specialites-ta.com/TECH-files/Tableaux%20plateaux%20adaptables%20VTT.pdf pozdRower
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2012 Mod Team Napisano 14 Lipca 2012 No akurat puste będa sztywniejsze tak jak pręt i rurka.
tobo Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Jak napiszesz skąd twoja schizoidalna nienawiść do takich albo innych korb/rozwiązań itd, to może będzie ci można coś sensownie doradzić
Mod Team anarchy Napisano 14 Lipca 2012 Mod Team Napisano 14 Lipca 2012 Puklus Sztywnośc skrętna zależna jest od skrajnych punktów przekroju a dla pręta i rury są takie same. Chyba, że 15 lat po studiach coś pomieszałem (nie twierdzę, że nie hehe)
kondzio12311 Napisano 14 Lipca 2012 Napisano 14 Lipca 2012 Ja w rowerze kiedyś miałem zwykłą korbę ( rower Grand Jocker). Upadłem na nią kiedyś i się sporo wykrzywiła, prawie tarła o ramę jak pedałowałem, ale nigdy się nie połamała (zaznaczę że było to w zimie). Więc nie wiem co za różnica z jakiego stopu jest korba...
fushi Napisano 15 Lipca 2012 Autor Napisano 15 Lipca 2012 A mam pytanie, proszę kliknąć w rozwijane pole: rozmiar/typ. Jest tego trochę. O co chodzi z tymi wymiarami? http://www.rowerowy....rty/os_howitzer Mam rozumieć, że ten pierwszy wymiar, np. 68x108mm to parametry mufy. Jeśli tak jak to się mierzy? Chodzi o średnicę wewnątrz? A długość jak dobrać? I co to jest linia prowadzenia łańcucha 51, 56? Bo na holzfellera się zdecyduję raczej. A i jeszcze jedno: czy suport howitzer jak kupię + korba to wszystko bo widzę osobną jakąś ofertę: miski suportu. Po co komu same miski? To trzeba miskę + suport czy jak?
tobo Napisano 15 Lipca 2012 Napisano 15 Lipca 2012 68 mm to szerokość mufy (rury) w którą wkręcony jest wkład - a nie jej średnica. Są jeszcze inne szerokości, drugą mniej popularną jest 73 czy np zjazdowe mufy 83 mm. 108 to długość osi i jest to raczej krótka oś bardziej szosowa niż mtb. Być może sprzedawcy chodzi o to że zestaw howitzer składa się z korb, osi i misek - mocowanie korb jest w standardzie isis a zwykłe suporty isis posiadają połączone ze sobą oś i miskę prawą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.