Kaiketsu Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Rower: Kellys Salamander '06 Na dystansy: +/- 150km, takie by następnego dnia nie chodzić jak kowboj. cena najchętniej +/- 100 zł Jeżdżę w pampersie Mam na oku WTB V Speed, jednak nie wiem, czy wybrać ProGel, czy też Comp. Czy to jest dobry wybór? Które z tych dwóch wybrać? Jakie jeszcze są godne uwagi? Ważę ok. 74 kg, przeciętna budowa ciała Stockowe z salamandra przestało mi pasować odkąd przytyłem parę kg.
tobike Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Wydaje mi się że Pure V będzie wygodniejsze. Ja jeżdżę na Rocket V ktorego już nie produkują a właśnie Pure V ma podobny kształt. Robię na nim dystanse po 160km. Oczywiście nie będę się zapierał że mnie tyłek nie boli po takim dystansie ale ja po prostu mam tam same kości na drugi dzień wsiadam i robię kolejne 130km i jest naprawdę znośnie.
Kaiketsu Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 Okej a taka kanapa może? http://allegro.pl/luxusowa-zelowa-kanapa-selle-royal-amortyzatory-i2464526969.html
iza121 Napisano 10 Lipca 2012 Napisano 10 Lipca 2012 Nie pomoże, wręcz zaszkodzi, takie siodła na dłuższych dystansach się absolutnie nie sprawdzają (montuje się je do rowerów miejskich ze względu na specyficzną - wyprostowaną pozycję zajmowaną na rowerze)
amoniak Napisano 11 Lipca 2012 Napisano 11 Lipca 2012 Coś co przerabiałem około dwudziestu lat temu. Siodło ma być wygodne DLA MNIE. co nie znaczy że ma być miękkie Z mego doświadczenia siodełko nie może być powodem do przerwania wycieczki/wyprawy. jeżeli na swoim obecnym siodełku czujesz się dobrze Nic nie zmieniaj Zmienisz i możesz mieć jak z nowymi butami zaczną obcierać i koniec wycieczki. Jak du pa będzie bolała od choćby dotknięcia siodełka nie pojeździsz. Siodło kanapowe jest stworzone do rowerów miejskich gdzie jedziesz w pozycji krzesełkowej. Ja mam San Marco SKN twarde i wąskie i dla mnie najwygodniejsze
Kaiketsu Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 Dzięki za pomoc. Udało mi się kupić na allegro WTB Speed V za 50 zł. Zobaczymy czy się sprawdzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.