Skocz do zawartości

[korba] Kompatybilność zębatek do starych korb Shimano na 5 śrub

kello

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam starą korbę shimano w bardzo starym rowerze. Korba ma odkręcalne blaty na 5 śrub. Korba i suport są ok, bez luzów, nie chciałbym ich wymieniać, ponieważ jest to na tyle stary rower, że nie wiem jaki ma standard gwintów w mufie i czy dałoby radę odkręcić ten suport z ramy (może być zaspawany rdzą). Chciałbym wymienić same zębatki w korbie. Pytanie tylko od czego pospasują? Potrzebowałbym najlepiej takich, jak są w trekingach czyli 48, 38, 28 albo podobnie, może być też od 46.

• Mod Team
Napisano

Na pewno KCNC klepią takie zębatki i taka amerykańska firma ... kurde nazwa wyleciała mi z głowy ale to są drogie rzeczy nawet bardzo drogie ...

Napisano

Na pewno KCNC klepią takie zębatki i taka amerykańska firma ... kurde nazwa wyleciała mi z głowy ale to są drogie rzeczy nawet bardzo drogie ...

Sama nazwa firmy wskazuje na SPORE ceny :)

Odległości otworów będą prawdopodobnie wynosić 65mm

• Mod Team
Napisano

taka amerykańska firma ...

Chodziło mi o firme Stronglite, robi dobre zębatki na 5 śrub jednak też nie sa tanie i firma specialites. Jednak jak wspominałem tanio nie jest.

Napisano

Albo podaj oznaczenie korby. Jeśli będzie BCD 110/74 to akurat mam komplet nowych ;)

Dziś pomierzę. To wygląda na starą korbę lx , exage (jeśli takie były). Jeśli będzie pasować, to byłbym zainteresowany kupnem. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...