filiph Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Witam wszystkich. Moim problemem stała się strzelająca korba. Dokręciłem ją, ale to nic nie pomogło i ciągle przy mocnym naciśnięciu na pedał takie strzały dochodzą stamtąd. Posiadam korbę alivio FC-M430. Proszę o szybką pomoc!!
Jaca911 Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Ja szukałem w korbie (dokręciłem kwadrat), potem czyściłem połączenie suport korba, na koniec wymieniłem suport - nic to nie dało. Wnerwiony na maksa wykręciłem pedały CB Candy X i wkręciłem stare platformy - jak ręką odjął. Rozebrałem Cranka, wyczyściłem lekko przesmarowałem - nie pomogło. Rozebrałem jeszcze raz napchałem towotu (ŁT-43) na maksa taż że aż uszczelnieniem wyłaził przy skręcaniu i cisza jak makiem zasiał Teraz szukam zamienników łożysk i tulejek ślizgowych coby zrobić pełną reanimację. Tu opisałem swoje problemy: http://www.forumrowerowe.org/topic/115659-naped-kands-maestro-stukanie-w-supporcie-przy-obciazeniu/
dawid Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 warto tez nasmarować gwint pedałów, bo wkrecane na sucho lubią strzelać
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2012 Jak strzela, tak wyraźnie że aż czuć pod stopami to albo pedały albo suport. Jak skrzypi jak chamsko to ramiona korby.
ukaniex Napisano 29 Czerwca 2012 Napisano 29 Czerwca 2012 Dodałbym jeszcze bębenek do listy winowajców.
filiph Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Napisano 29 Czerwca 2012 nie to raczej nie bębenek, bo to tak ze środka roweru słychać, czyli z korby gdzieś. Mam to w d***e, jadę zawieść go do sklepu i niech mi wymienią środek suportu na gwarancji i tyle nie będę latał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.