Davidcpp Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Witam! Mam następujący problem ze swoją przerzutką. Chodzi o to, że kółka tylnej przerzutki są ustawione krzywo tzn. nie są w linii równoległej do zębaek kasety i przez to niemożliwe jest wyregulowanie przerzutki. Pisałem już o tym wcześniej na forum i dostałem odpowiedź na podstawie zdjęć, że to wina krzywego haka. Jednak teraz odkręciłem przerzutkę i hak i wydaję się że hak jest prosty. Teraz nie się zastanawiam czy może za krzywe ustawienie kółek odpowiada sama przerzutka czy coś innego. Poniżej zamieszczam link do zdjęć. http://imageshack.us/g/546/58631449.jpg/
KYFU Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Sprawdź czy wózek przerzutki jest prosty. Bo wydaje się jak by był lekko skrzywiony. Może gdzieś uderzyłeś i się wygiął.
Punkxtr Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 Wózek jest krzywy i to nie lekko ;-) Takie rzeczy nie dzieją się od uderzenia, tylko od patyków. Na szczęście dość łatwo można go wyprostować, np. w imadle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.