Skocz do zawartości

[przerzutka tylna]Podskakujący wózek

Vujo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam tylną przerzutkę Alivio i zastanawia mnie czy powinno być tak, że kręcąc pedałami do tyłu wózek przerzutki powinien lekko podskakiwać?

Napisano

Hmm wrzuca wszystkie biegi, co czynić dalej? Czytałem przyklejony temat, ale niewiele mi on pomógł. Wczoraj rozłożyłem rower, wyczyściłem kółka i mam pytanie. W które miejsce powinienem zaaplikować smar?

Napisano

Podejrzewam, że cały wózek lekko skacze. Kolega ma w Levelu A2 tą przerzutkę i też mu tak przeskakiwała. Wystarczyło troszkę naciągnąć linkę i jest wszystko dobrze.

Napisano

a może wymieniałeś nie dawno łańcuch i np. nie wymieniłeś kasety lub zębatek na korbie i łańcuch może nie za bardzo pasuje do reszty napędu

Napisano

Ok rower już mam po regulacji przerzutek, wózek się nie cofa, ale te kółeczka od przerzutki słychać. Nie są zużyte, wyczyściłem je i nasmarowałem zielonym FL. Tak już musi być?

• Mod Team
Napisano

Weź napisz o co ci chodzi bo nikt w myślach nie czyta :P Pytanie brzmi czy użytkownikom alivio także kółeczka dosć głośno cykają ?? Jeżeli nie to jaki set macie w napędzie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...