Skocz do zawartości

[Przerzutka przód] Blokuje łańcuch

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A może być też nieodpowiednia przerzutka? Przerzutkie zmienili mi w serwisie (Shimano Falcon). Moja korba ma zęby 46-38-28. Ale spróbuję podwyższyć, zamówiłem też inną przerzutkę to zobaczymy jak to będzie

Napisano

Na fotce nr 3 mam wydaje mi się, że widzę jakby przerzutka była za wysoko zamontowana.

Gdy zewnętrna część ramki mija sie z zębami największej tarczy powinna być między zębami a ramka szczelina okolo 2 mm.

Ile jest u ciebie ?

Pozdro

Napisano

Na fotce nr 3 mam wydaje mi się, że widzę jakby przerzutka była za wysoko zamontowana.

Gdy zewnętrna część ramki mija sie z zębami największej tarczy powinna być między zębami a ramka szczelina okolo 2 mm.

Ile jest u ciebie ?

Pozdro

Szczelina ma 3,5mm. Ustawię za chwilę na 2 mm. Tylko że w internecie piszą raz że ta odległość ma mieć raz 2-3mm, raz 1-3mm, raz że nie mniej niż 3mm. Jak w końcu? Na 2 mm mam ustawić?

Przerzutkę i tak zmienię bo ta jest beznadziejna, cały wózek lata jak się troche dotknie palcami, mam na oku Deore LX M-550 (tzn już nawet kupiłem tylko koleś mnie oszukał bo mi sprzedał za dużą obejmę) ale znalazłem kolejnego sprzedawce z obejmą na mój rower 28,6 :) Ale na ile mam ustawić? 2 mm mówisz że będzie dobrze?

• Mod Team
Napisano

Oj to 2mm to nie jest sztywna norma. To jest tak orientacyjnie żebyś 5cm nad nie ustawił przypadkiem i myślał ze jest ok. Ustaw tyle zeby było dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...