Skocz do zawartości

[3200zł] CUBE Acid czy Kellys Glock

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Polecamy tego który Tobie bardziej pasuje.

Jak jeszcze się nie przymierzałeś to zrób to. Co z tego jak polecimy Tobie któregoś a ten okaże się niewygodny.

Napisano

Kellys ma lepsze Korby - Deore XT, a Cube szprychy - DT :) ,masa podobna, reszta komponentów też, bardzo porównywalne rowery, choć ja bym wziął Kellysa ze względu na korby :thumbsup:

Napisano

No oczywiście najpierw należy się przymierzyć, ale jak oba będą pasowały to Kellys zdobywa przewagę ze względu na korby :)

Napisano

Przymierzałem się do obu. Oba są w moim wymiarze i oba mi odpowiadają stąd prośba o porównanie sprzętu. Dodam, że różnica jeszcze polega na tym, że CUBE daje na ramę 2 lata, Kellys 5.

A w tej cenie co jeszcze polecacie? Można coś lepszego znaleźć?

Napisano

nie kupuje sie roweru ze wzgeledu na korbe he he zawsze mozesz dopłacic roznice i zmienic sobie lekko osprzet jesli chesz. co do rowerków to idz do sklepu i przejedz sie na jednym i drugim.z tego co ja testowałem cuby sa bardzo sztywne i bolały mnie plecy zle mi sie na nich jezdziło..co do kellys-a to hmm nie kupił bym go ze wzglegu na swoje osobiste przekonania co do tej firemki... ja osobiscie szukał bym gianta,speca,canonndela,krossa,scotta. http://www.kross.pl/pl/2012/level-a7 znajomy własnie sobie kupił ....

fajny rowerek... :D

Napisano

Oczywiście, że nie kupuje się roweru ze względu na korbę, ale jesli ma dwa pasujące i prawie identyczne rowery różniące się tylko korbą w tej samej cenie to chyba lepiej wybrać tego z lepszą ^_^

Napisano

nie kupuje sie roweru ze wzgeledu na korbe he he zawsze mozesz dopłacic roznice i zmienic sobie lekko osprzet jesli chesz. co do rowerków to idz do sklepu i przejedz sie na jednym i drugim.z tego co ja testowałem cuby sa bardzo sztywne i bolały mnie plecy zle mi sie na nich jezdziło..co do kellys-a to hmm nie kupił bym go ze wzglegu na swoje osobiste przekonania co do tej firemki... ja osobiscie szukał bym gianta,speca,canonndela,krossa,scotta. Level A7 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie znajomy własnie sobie kupił ....

fajny rowerek... :D

A co rozumiesz przez osobiste przekonania? Miałeś jakieś problemy z Kellysem? :)

Napisano

Dopłacić, no właśnie... myśląc w ten sposób w końcu dojdziemy do składania.

Poza tym, ile ludzi, tyle opinii. W życiu nie kupiłbym nowego Gianta, a od pewnego czasu wiem, że nie kupię już nigdy nic od Krossa.

A skoro już dodajemy jakieś propozycje, Author Context: klik lub, jeśli wolisz Shimano, Instinct: klik Zawsze możesz zadzwonić, zapytać o jakiś rabat.

Napisano

ja naszczescie nie bo nigdy by go nie kupił ;) brat miał ale to tez było spowodowane geometria. ramy. kazdy lubi i podoba mu sie cos innego.author hmmm -bez reweli...no jesli zmiana lekko osprzetu tz.korby czy przerzutek to odrazu składnanie :P

Napisano

Lekko? FC-M522 kosztuje 200zł, FC-M780 ponad 700zł. Pół tysiąca złotych różnicy. To są drobne zmiany?

Author bez reweli? W takim razie tak samo Kross, który ma przy tym cięższy widelec. Rowery Authora mają w obu przypadkach osprzęt na poziomie SLX, porównywalne do reszty hamulce, lekki i ładnie pracujący widelec oraz ramy, do których nie można się przyczepić.

Napisano

Zawsze możesz zadzwonić, zapytać o jakiś rabat.

-----własnie no ja jakos nie ma problemów by sie dogadac ze sprzedawca.ostatnio załatwiłem koledze wymiane osprzetu z pełnego slx na pełnego xt i dopłacił 250zl ;) ja mu wymieniłem osprzet za 4rro paca i chłopak zadowolony.a ty tu zaraz takimi kwotami walisz hehe i po co te cisnieni??wiesz ja jestem przkonany do paru marek i wole dopłacic,bo wiem ,ze to mi nie sprawi w pozniejszym uzytkowaniu problemów.fakt faktem sa pewne granice zdrowego ozsadku bo za acisk do sztycy nie wywale 150zł czy za koszyk do bidonu bo jest z carbonu,,,paranoja,bo to jest nienormalne.ale co do osprzetu wole zawsze dopłacic i cieszyc sie z jazdy :D .

Napisano

Składanie było przekolorowaniem. "zawsze możesz dopłacić"... jasne, można. Ale może lepiej spojrzeć od razu na coś droższego?

A urwać trochę przy dobrej gadce w dobrym sklepie to oczywiście, że nie jest problem. Na swoim rowerze zaoszczędziłem w sumie 25%, dzięki mnie siostra kupiła rower tańszy o prawie 12%.

Fragment o ramach odnosił się jedynie do Kellysa, z którym to różnie było. Pękająca przeszłość, krzywe fulle, aktualne fulle o skoku 115mm skoku też schrzanili. Damper 165mm, 38mm skoku tłoka, więc przełożenie ponad 3,0. Śmieszne jednak jest to, że ktoś poleca rower, a o innym w bardzo podobnej konfiguracji mówi, że jest "bez reweli".

Do ram Krossa nie mogę się przyczepić, zaskoczony byłem jakością wykonania nawet A2. Ale ich ostatnie podejście do mnie jako ich klienta całkowicie zdyskwalifikowało firmę w moich oczach. O tym może napiszę jednak dopiero, gdy wreszcie odzyskam rower z gwarancji.

Napisano
Składanie było przekolorowaniem. "zawsze możesz dopłacić"... jasne, można. Ale może lepiej spojrzeć od razu na coś droższego?

mozna dopłacic ale nie wiele a nie ,ze przekroczy koszt roweru ...co droższego tz?bo z tego co widze to kolega szuka rowerku tak do 3500zł a gdyby chiał droższy to by pewnie napisał ,ze szuka roweru np miedzy 8 a 14tys to ma wieksze pole działania

.

Śmieszne jednak jest to, że ktoś poleca rower, a o innym w bardzo podobnej konfiguracji mówi, że jest "bez reweli".

tak bez reweli sa dla mnie authory cuby,kellysy itp...takiego rowerku nie nie kupił bym ani nie chciał bym za darmo...dlatego sa one dla mnie skreslone.wiem ,ze taki rowerek odbija sie potem na portfelu,oczywiscie zalezy kto i do czego go uzytkuje..ja stawiam na dobry osprzet a nie na gadzety ; ))

Napisano

Myślisz, że ktoś za pół darmo za każdym razem będzie wymieniał osprzęt każdemu klientowi? Ja w cuda nie wierzę. Jeśli dostępny jest rower na pasującym mi osprzęcie i ramie, nie będę kombinował z zakupem innego z wymianą części za dopłatą.

Wytłumacz mi, w co takiego złego są wyposażone te Authory, że aż tak odbije się to później na portfelu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...