Skocz do zawartości

[Kaseta] Kaseta 7 rzedowa na kolo 8/9 rzedowe

kriso12319

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam zamiar kupic kolo na lozyskach maszynowych, ale mam kasete 7 rzedowa a wszystkie kola maja piasty na 8/9 rzedowa.

Czy da sie kasete 7 rzedowa nalozyc na piaste 8/9 rzedowa???

Prosze o opowiedz :D

Napisano

Tak jest taka możliwość poprzez nałożenie odpowiedniej podkładki.

Co to za podkladka ??? I jak bys mogl znalesc jakies zdjecie tej podkladki by bylo dobrze :D Mozna powiedziec ze jestem jeszcze zielony w takich sprawach :D

• Mod Team
Napisano

Zwykły kawałek dytstansu zrobiony nawet z tektury byle miał odpowiednią grubość i był równy. bo kaseta 8 od 7 jest szersza o 1 zębatke i tą różnice trzeba zniwelować.

Napisano

Zwykły kawałek dytstansu zrobiony nawet z tektury byle miał odpowiednią grubość i był równy. bo kaseta 8 od 7 jest szersza o 1 zębatke i tą różnice trzeba zniwelować.

tulejka-piasty-kola-tyl-simson-metalowa.jpg

O taka ci chodzi ??? Pewnie krotsza :D

Napisano

Ehm ehm ... yy tak że tego ... no wiec yyy to jest wolnobieg ...

Dobra juz wszystko wiem :D Jak bede kupowal kolo to musze kupic na kasete a nie na wolnobieg bo okazalo sie ze mam jednak kasete na wolnobieg :( + nowa kaseta

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak kaseta na wolnobieg! Jest wolnobieg nakręcany i kaseta. Koniec, kropka. Jeśli masz sprzet taki jak na obrazku, masz wolnobieg i potrzebujesz piasty pod wolnobieg.

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak kaseta na wolnobieg! Jest wolnobieg nakręcany i kaseta. Koniec, kropka. Jeśli masz sprzet taki jak na obrazku, masz wolnobieg i potrzebujesz piasty pod wolnobieg.

No wiem :D Wiec jak bede kupowal kolo to z piasta na kaset a nie na wolnobieg nakrecany :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...