Majkel Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 aha, ja mam pytanie czy moge sie wogole stawic na wypad poniewaz... jeszcze sie nie dorobilem kasku i nie wiem kiedy sie uda. a tu widze duzy nacisk stawiany na bezpieczenstwo jazdy wiec moge zostac wykopany z ekipy :] tak wiec pytam oficjalnie czy jako bezkaskowiec moge sie z Wami wogole zabrac?
dayus Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Hehe... szkoda,ze nie mam auta Ja i tak musze wstac o 6:30 zeby do Was na 9 dojechac <lol> ALe dzis bylem w Segiecie i na DSD i peknęła mi obrecz, nie wiem czy do tego czasu zdaze poskładac nowe koło
titit Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Napisano 18 Kwietnia 2006 Majkel nie przesadzaj! kazdy i tak jedzie na swoje ryzyko wiec nie ma wymogu ze musisz miec kask jak chcesz to nawet mozesz sobie wymontowac hamulce no co innego jakby to byl wyjazd zorganizowany za kase to juz pewne wymogi musialyby byc a to jest zwykly wypad ludzi ktorzy chca gdzies sobie pojezdzic i troche sie poznac wiec nie ma zadnych wymogow
Majkel Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 gdzies na tym forum widzialem ustawke na wypad i bylo, ze bez kasku ani rusz wiec lepiej sie spytac BTW chcecie asfaltem jezdzic czy raczej jakimis drozkami/sciezkami? jak asfalt to nawet semi-slickow nie mam
Cub_S Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 titit też mi sie wydaje że to poźno , ale dałem tą poźniejszą godzinę odjazdu bo myślałem że połowa mnie zjedzie że 7:30 to środek nocy A co do oponek to chyba bierzemy normalne z klackami ?? Bo i tak bede musiał slicki ściepnąć No to może zbierzmy sie do kupy titit i ustalmy co i jak . Jednak chyba kolega dayus z tego co pisze nie da rady wczesniej
titit Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Napisano 18 Kwietnia 2006 Majkel no rozumiem, ale i tak kazdy z nas powinien wiedziec ze w pewnym sensie odpowiada sam za siebie wiec czy jedzie w kasku czy nie to juz indywidualna sprawa, oczywiscie ja zachecam aby kazdy mial a co zrobi to juz jego sprawa Cub_S ja zazwyczaj jak jechalem to umawialismy sie raczej jak najwczesniej bo przeciez tym pociagiem tez na jure sie troche jedzie (do Myszkowa z 1,5 h) wiec musze sprawdzic co i jak i dam znac, a moze ktos znajdzie pociagi do mMyszkowa o ktorej odjezdzaja z Katowic i umiesci tu jakies info, co do 23-04-2006 to jest pelen spontan i mozna sie umawiac np na 8:00 na dworcu bo i tak wsiadamy do losowo wybranego pociagu
Vinc Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Kurcze nie zalogowalem sie wiec jeszcze raz to samo Cub_S no niby tak ale tak sie zastanawiam czy aby wyjazd o tej porze nie bedzie zbyt poznym wyjazdem? nie chcialbym sam podejmowac decyzji wiec moze sie wypowiecie na ten temat, ok? Vinc przeciez to nie jest Scott tylko Scaut musisz odpiac ta przyczepke na wegiel bo inaczej nas nie dogonisz no chyba ze chcesz z obciazeniem smigac to juz Twoj wybor Ej, Titit, jezdziś na XTC lekkim jak piórko, do tego na semi slickach i mój zadek oglądasz pod górkami:)))))))
dayus Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Pomyslcie nad godziną,ale ja bym był za 9:38, nie chce niczego narzucac,tak tylko pisze Ja mam z przodu semi-slicka,a na tyle cos bardziej klockowatego. P- KENDA KOZMIK 1.9 T- IRC MYTHOS XC 2.1 Zaraz zrobie temacik nt. mojego koła,bo nie wiem co robic:(
Vinc Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Pomyslcie nad godziną,ale ja bym był za 9:38, nie chce niczego narzucac,tak tylko pisze Ja mam z przodu semi-slicka,a na tyle cos bardziej klockowatego. P- KENDA KOZMIK 1.9 T- IRC MYTHOS XC 2.1 Zaraz zrobie temacik nt. mojego koła,bo nie wiem co robic:( Ta sztyca od Scota jest taka wygieta? czy to złudzenie na zdjęciu??
titit Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Napisano 18 Kwietnia 2006 Vinc czasem nie bierz pulsometru na wyprawe bo Ty bedziesz ogladal nasze zady na nizinach dayus jasne ze pomyslimy i tego tematu nie zostawimy bez echa godzina bedzie na pewno ustalona i zaproponowana
Vinc Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Vinc czasem nie bierz pulsometru na wyprawe bo Ty bedziesz ogladal nasze zady na nizinach dayus jasne ze pomyslimy i tego tematu nie zostawimy bez echa godzina bedzie na pewno ustalona i zaproponowana Oj, Titit wezmę, wezmę - bo chce go tobie załozyć i zobaczyć jak tracisz oddech pod górką przy 175 uderzeniach serduszka na minute. Ja mimo swojego wieku potrafie zapierniczać pod górkę na 206-212 udzerzeniach na minute!!!!! Rożnimy się silniczkami ja mam wysokoprężny małej pojemności ale wysokoobrotowy, a ty masz dwusuwa z TRABANTA!!!!)))))))))))))) Vinc czasem nie bierz pulsometru na wyprawe bo Ty bedziesz ogladal nasze zady na nizinach dayus jasne ze pomyslimy i tego tematu nie zostawimy bez echa godzina bedzie na pewno ustalona i zaproponowana Ach i jeszcze jedno - nie wprowadzaj bikerów w błąd!! Bo twoje cyt. „dmax w 2006 roku 239” oznacza poprostu łączny dystans przejechany w 2006 roku. Czyżbym się mylił??
titit Napisano 18 Kwietnia 2006 Autor Napisano 18 Kwietnia 2006 Vinc masz szczescie ze znamy sie z podworka !! wybaczam Ci te opowiadania czerwonego kapturka zreszta nie zasmiecaj czyms takim postu bo zostaniesz wygwizdany przez bikerow na temat silnikow sa inne fora wiec polecam do wyszukiwania google.pl do zobaczyska na trasie
Gość Gość Napisano 18 Kwietnia 2006 Napisano 18 Kwietnia 2006 Vinc masz szczescie ze znamy sie z podworka !! wybaczam Ci te opowiadania czerwonego kapturka zreszta nie zasmiecaj czyms takim postu bo zostaniesz wygwizdany przez bikerow na temat silnikow sa inne fora wiec polecam do wyszukiwania google.pl do zobaczyska na trasie Ok, zapomnij o spaniu i trenuj!!! Bo narobisz siary na Jurze P.S. Ja oczywiście z wami nie pojadę, bo jak Ci wspominałem będę na Jurze dzień wcześniej, i do 3 maja. Jak się zgadacie, to puść jakiegoś smsa na komóre, chętnie popedałuje z wami „ode wsi do wsi” ))))) Pozdrowionka!!!
Alvaren Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Widać że chłopaki się lubią żartuje (titit,vinc) Co do 30 kwietnia dajcie znać tak góra do wtorku co i jak bo jakby co nie wyszło to jade z żonką w górki........
titit Napisano 19 Kwietnia 2006 Autor Napisano 19 Kwietnia 2006 Alvaren Widać że chłopaki się lubią żartuje (titit,vinc) no spoko, znamy sie nie od dzis i czasem jedzimy razem po parku kultury w chorzowie Co do 30 kwietnia dajcie znać tak góra do wtorku co i jak bo jakby co nie wyszło to jade z żonką w górki........ no mam nadzieje ze znajde jutro troche czasu i pomysle nad ta trasa i godzina wyjazdu wiec na bank dam znac a jak zonka nie ma co robic to niech jedzie z nami posmigac kobiety przeciez mile sa widziane uklony dla zonki !!
hxm Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 witam wiec jakie konkrety co do 23 bo zostalo juz tylko 4 dni wiem ze to ma byc spontanale ile osob ostatecznie jedzie i o ktorej sie spotykamy??? pozdro 4 all
dayus Napisano 19 Kwietnia 2006 Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja na razie nie pisze sie na 23,bo nie wiem co z kolem moim bedzie Tutaj opisane sa moje perypetie: http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=12810&hl= Szukam akiejs obreczy, jak na razie znalazlem w MKBIKE'u w Chorzowie DH19 za 45zł,ale na 36dziur,a mam piaste 32dziury. Nie wiem kto mi te kolo tak dziwnie zaplecie <lol> Jutro pojde zapytac do mojego serwisu w TG.
Puma [JFK] Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Ja odpadam z wyjazdu. Możecie mnie wykreślić z listy.
Alvaren Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 Titit ja nie wiem czy dam rade a moja żonka to już wogóle wczoraj śmigałem cały czas pod wiatr myślałem że płuca wypluje ......... kondyche mam straszną :/
titit Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Napisano 20 Kwietnia 2006 Puma [JFK] no to szkoda na pewno bedzie jeszcze nie jedna okazja aby sie spotkac wiec do nastepnego razu Alvaren nikt nie wie czy da rade wiec sie okarze co bedzie ale nie bedziemy na pewno szalec wiec bedzie OK dayus no to se ladnie zalatwiles kolko! ja mialem tak jak kupilem rower i taki baran mi wjechal z rospedu i zrobil mi osemke z przedniego kola, myslalem ze mu wybije zeby bo jeszcze zwalal wine na mnie a ze bylo duuuzo ludzi w parku to juz nei chcialem sobie robic problemu no sa rozne przygody wiec trzeba miec oczyska wszedzie otwarte hxm dzisiaj wieczorkiem napisze godzine i miejsce spotkania
marnon Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 no jak na dzien dzisiejszy to postaram sie tam dotrzec... bardziej niz wyjazd interesuje mnie o której chcecie wrócić żebym jakoś do tej mojej wioski dotarł trochę się boję że z tych wszystkich chętnych pozostanie garstka ale zawsze to i tak będzie skukces pozdrówka i do zobaczenia w niedziele! przy okazji wie ktoś ile train kosztuje z katowic na jure ? z bike'm of course:)
marnon Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 no ja moge tylko 23.04 takze chciałbym dowiedzieć się w końcu ilu nas będzie i o której spotykamy się w Katowicach, jeśli nie wypali to jade do Wisły lub Ustronia pogoda ma być fajna z 20st i słonko:)
hxm Napisano 20 Kwietnia 2006 Napisano 20 Kwietnia 2006 hejka ja tez nie wiem an 100% czy bede 23 bo 30 nie pasuje mi calkowicie bo to dluuugi weekend ale na 90% bede 23 IV i kto jeszcze zrobcie nowa liste moze co?> pozdro 4 all
titit Napisano 20 Kwietnia 2006 Autor Napisano 20 Kwietnia 2006 Hi! moze tak szybko i zwiezle napisze na temat 23-04-2006 1. Jesli dalej jest aktualna opcja losowego wyjazdu losowym pociagiem to mozna zebrac sie np. o g. 08:00 na dworcu PKP w Katowicach 2. Jesli chcielibysmy jechac w strone jury K-Cz to sensownie byloby zebrac sie na dworcu o 07:00 bo pociag w ta strone jest o 07:34 (a dlatego o 07:00 bo zdecydujemy w 5 minut gdzie jedziemy czy jura czy inna opcja a pozniej kupujemy bilety i w droge) 3. Co do powrotu wszystko zalezy od nas & od zmeczenia, od pogody, od transportu powrotnego itd. 4. Jesli chodzi o ceny biletow to w strone jury np. do Czestochowy kosztuje wycieczkowy 17,55 w dwie strony czyli trzeba liczyc ok. 15 zl i do tego trzeba doliczyc cene biletu za rower ktorej niestety nie znam Oto lista juz zapisanych osob na 23-04-2006 & inne dni a jak kogos nie ma na liscie niech KRZYCZY: 1. 23-04-2006 - titit, marnon, Puma [JFK], Cub_S, hxm, rurokura, 2. 30-04-2006 - titit, Alvaren, bizon, Puma [JFK], Pikul, Cub_S, rurokura, Majkel, dayus W piatek lub sobote do poludni musi zapasc decyzja odnosnie godziny spotkania na dworcu PKP ja osobiscie proponuje 07:00 a co Wy proponujecie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.