mikkim Napisano 17 Czerwca 2012 Napisano 17 Czerwca 2012 Witam. Mam problem z mocowaniem tylnego koła w swoim rowerze. W tylnym kole mam piastę Sram s7. Czasami jeżdżę w trudniejszy teren i po takiej wyprawie tylne koło przemieszcza się od strony łańcucha do przodu. Podejrzewam, że to na skutek mocnego naciskania na pedały. Łańcuch wyciąga prawą stronę ośki z mocowania w ramie. Próbowałem już bardzo mocnego dokręcenia, ale to nie pomaga. Może istnieje jakiś patent na unieruchomienie mocowania? Czy taka jazda może nie korzystnie wpłynąć na tą piastę?
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2012 Nie wiem jaka masz rame ale coś w ten desen mogł oby momoc http://allegro.pl/napinacz-lancucha-jc2340f-ostre-kolo-poziome-haki-i2401875992.html ewentualnie kupić specjalne podkładki takie wgryzające się.
mikkim Napisano 17 Czerwca 2012 Autor Napisano 17 Czerwca 2012 Dziękuję Kolego. To powinno wystarczyć. Szukałem czegoś takiego, ale jakoś nie mogłem znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.