mino325 Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Witam, przeszukałem forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi ani żadnych wskazówek na to pytanie. A więc, mam ramę z suportem klasycznym, z miskami wbijanymi (bez gwintu) i chcę zamienić go na mechaniczny. stąd moje pytanie, co mam zrobić, czy gwintownicą zrobić gwint, czy też jest jakieś inny, prostsze rozwiązanie. z góry dziękuję za pomoc, a jeśli taki temat już był to przepraszam i proszę o odesłanie mnie. pozdrawiam
lyndowss Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Jaka to rama, stal/aluminium,karbon? Opłaca Ci się coś takiego robić? Czy jest w ogóle sens? Dlaczego chcesz to zrobić? Jeżeli jest wystarczająco grubo tam to możesz to nagwintować. Tylko musisz mieć takich standardowych rozmiarów gwintownik, żeby Ci suport pasował nowy. Pamiętaj też, że musisz mieć lewy i prawy gwint i zrobić to równo. Zmierz długość miski czy jest odpowiednia z takimi jakie suporty produkują.
mino325 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Napisano 10 Czerwca 2012 stalowa rama, stara korba jest nie do użytku, więc wolałbym wymienić już na suport mechaniczny i korbę na kwadrat, ale chyba jednak za dużo zachodu z tym... generalnie to ma być miejska damka, [praca>dom] więc wydaje mi się że korba na klin trochę wytrzyma dzięki pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.