Majsterkowicz Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 Witam wszystkich! Okazyjnie odkupiłem od znajomego przerzutkę tylną w systemie dyna-sys (populernej już 10-ki). Jest to dokładnie model rd m773, czyli XT'ek. Gdy skompletowałem już wszystkie pozostałe części do remontu roweru okazało się, że ma ona nieco inny naciąg linki (na oko 1:1 i tu chciałbym się dowiedzieć ile dokładnie? ), co niezbyt dobrze współgrało z moją manetką Alivio m410 (8rz). W rezultacie musiałem się przerzucić z powrotem na Acerę. Moje pytanko brzmi, czy istnieją jakieś manetki w takim systemie, aby pasowały do mojego dyna-sys'a z kasetą 8? Widziałem już kilka filmików z manetkami Srama, ale na modele z wyższej półki mnie nie stać. Druga opcja, to czy lepiej jest zakupić model rd m772, który to jest już w standarwowym wystemie Shimano 1:2? Jeżeli tak, to czy warto kupować używki? Jaka jest, mniej więcej, jej cena? Pozdrawiam wszystkich
Mod Team sznib Napisano 9 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2012 Dynasys nie jest kompatybilny ze starszymi systemami Shimano. Jak masz przerzutkę i chcesz żeby działała poprawnie musisz dokupić manetki i kasetę na 10sp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.