qwaq Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 @up tu masz Kellysa za 1410 zł - Rower górski Kellys Scarpe Black 2011 | MTB | Sklep Rowerzysta.pl rowery @WEDLOS, nie jeżdżę na tym Limberze ( mam Unibike Mission ), ale polecam go dlatego,że ma bardzo dobry w tej cenie napęd, amor, hamulce i fajne oponki, w tej cenie nic "firmowego" z takim osprzętem nie znajdziesz , tu jest ich strona http://www.limber.pl/rowery_2011.php , są tylko kolekcje 2011 i 2012, więc to pewnie w miarę nowa marka, a tu masz tematy o Limberze, same pozytywne opinie [1300] KANDS 1300 DYSK vs Limber VX 7pro - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa , http://www.forumrowerowe.org/topic/113855-1300-1600-limber-vx-7-pro-czy-kross-level-a22010/
IwanMT Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Zakładając, ze mamy przedział do 1500zł najciekawszymi rowerami wg. mnie są: LImber VX7 PRO 2011r Kross Level A2 2011r Unibike Fusion 2012r Kands 1300 2012r Kellys Scarpe Black 2011r Ja chciałbym się skupić tylko na tym Kands'ie. Osprzęt ma bardzo dobry, chyba najlepszy, ale jego głównymi wadami są: *hamulce ( w wersji DISC pewnie taż prawda?? ) *opony ( tak czytałem, ale nie jestem pewien ) *amortyzator Gdybym wymienił w nim amortyzator to będzie mnie wszystko kosztowało 1700zł ( ale będe suntour raidon L.R air ) także najlepszy widelec z wyżej wymienionych rowerów. Zakładając czysto hipotetycznie, że macie do wyboru takiego kands'a 1300 za 1700zł i te rowery wymienione powyżej to zdecydujecie się na Kandsa? Pomóżcie bo cholerka jestem w kropce ^^
qwaq Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Kands na V-kach ma gorsze opony ( różnica ok. 40 zł ), amortyzator ( różnica ok. 150 zł ), hamulce ( różnica ok. 150 zł )
IwanMT Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Hmm nie przesadzasz jeśli chodzi o hamulce? Komplet Shimano Deore M590 kosztuje 85zł, a są to bardzo dobre V-ki, na które chętnie bym zmienił te, które są w Kandsie. Opony wiem, że są gorsze, ale to jest najmniej ważne w tym momencie ( jednak trzeba pamiętać, że jest to istotna część ). A jak to się jeśli chodzi o osprzęt? Umiałbyś tak w miarę dobrze określić ile Kands zyskuje/traci na osprzęcie?
trime Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 w taki razie chyba tego Limber VX 7pro kupić i wymienić w nim opony bo chyba najlepsze ma widełki z wymienionych tutaj
IwanMT Napisano 9 Czerwca 2012 Napisano 9 Czerwca 2012 Ja przymierzałem Limbera i mi było nie wygodnie. Wolałbym rower z inną geometrią. Dlatego też tak wypytują o tego Kands'a ;P
qwaq Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Hmm nie przesadzasz jeśli chodzi o hamulce? Komplet Shimano Deore M590 kosztuje 85zł, a są to bardzo dobre V-ki, na które chętnie bym zmienił te, które są w Kandsie. 70zł ( zaciski M 416 ), 20 zł ( tarcze N.N. ), 2x20 zł ( klamki N.N ), 30 zł ( V-ki Alhonga ) - razem 160 zł, a komplet Sacconów z Kandsa to jakieś 60 zł, więc rzeczywiście troche przesadziłem ( różnica ok. 100 zł ) A jak to się jeśli chodzi o osprzęt? Umiałbyś tak w miarę dobrze określić ile Kands zyskuje/traci na osprzęcie? Moim zdaniem osprzęt jest porównywalny, ale pewności nie mam, gdyż w żadnej specyfikacji nie ma podanych marek, modeli itp. , te rowerki mają Alivio właśnie kosztem kiery, mostka, sztycy, obręczy itp. , więc te części są pewnie gorsze od tych montowanych w porównywalnych Krossach czy Unibikach, ale nie jest to diametralna różnica w taki razie chyba tego Limber VX 7pro kupić i wymienić w nim opony bo chyba najlepsze ma widełki z wymienionych tutaj Limber ma dobre opony, to Kands ma słabe
trime Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Limber ma dobre opony, to Kands ma słabe W takim razie co w Limberze jest do wymiany bo nie uwierzę, że wszystkie elementy są na poziomie rowerów o 400zł droższych. No i kwestia czy model z 2011 czy 2012 lepiej? No i kwestia wielkości ramy przy moim wzroście 183 i 84cm w kroku no i chyba do tych wymiarów można dodać +1cm za buty więc tu powinna być 19 czy coś innego?
qwaq Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 2011 ma lepsze przerzutki, a 2012 hamulec tylny, do wymiany mogłyby byc części nie podane w specyfikacji - kiera, mostek, sztyca, obręcze, piasty, ale także tylny hamulec (2011 model), przerzutki, korba, kiera, mostek sztyca (wszystko ZŁOOM) itp. (2012 model)
trime Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 2011 ma lepsze przerzutki, a 2012 hamulec tylny, do wymiany mogłyby byc części nie podane w specyfikacji - kiera, mostek, sztyca, obręcze, piasty, ale także tylny hamulec (2011 model), przerzutki, korba, kiera, mostek sztyca (wszystko ZŁOOM) itp. (2012 model) Jak jest tyle do wymiany to może jakiś inny rower przy, którym mniej lub wcale modernizacji nie będzie? Zresztą nie wiem jak cenowo by wyszło czy po tych wymianach będzie taniej zmodernizować Limber'a
qwaq Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Nie trzeba tego wymeniać, części te są jak już powiedziałem porównywalne do części w innych roweruch do 1500 zł, dlatego najlepiej kupic właśnie Limbera, gdyż prze porównywalnym osprzęcie ma lepszy amor i napęd, ew. można wymienić tylny hamulec
IwanMT Napisano 10 Czerwca 2012 Napisano 10 Czerwca 2012 Ja zapewne kupie Kands i wymienię w nim amorek na powietrzny. Oczywiście jeśli będzie mi przeszkadzał ten co jest ^^ A za jakiś czas hamulce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.