buryzenek96 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Witam.Mam zamiar kupić amorka Suntour XCR,który kosztuje na allegro jakies 220-250zł.Przed chwilą znalazłem takie coś: http://allegro.pl/suntour-xcr-100-hydrauliczny-z-blokada-skoku-i2400452980.html i nie chce mi się wierzyć że jest on w takiej cenie.Warto go brać?
rs8 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Tani bo to jest stary xcr, dołóż lepiej do nowego a bedziesz bardziej zadowolony.
bruce95 Napisano 7 Czerwca 2012 Napisano 7 Czerwca 2012 Ma sterówkę 17,5cm więc przyciętą. Może być za krótka do Twojej ramy. Mierzysz od góry korony do góry mostka i możesz od tego odjąć bodajże 3mm jeśli się nie mylę. Co do działania w porównaniu z nowym XCR się nie wypowiem bo nie wiem czym się różnią.
PoleK Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 to jest ten XCR o którym jest większośc postów na forum, kolega wyżej chyba nie rozróżnia starego XCR od tego po 2009 (chyba, albo 2010?). jeśli szukasz XCR, pasuje Ci kolor i długośc sterówki to bierz:)
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 W przypadku Suntourów z czarnymi górnymi goleniami licz się z tym, że bardzo szybko stracą one kolor w niektórych miejscach. Nie ma to większego znaczenia dla pracy, ale wygląda okropnie.
Seba4 Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 W zależności od tego ile jeździsz ta czarna anoda (bo chyba tak to się zwie) wytrzyma 3-6 miesięcy. Potem żeby nie wyglądało to brzydko możesz wziąć papier wodny i ładnie zetrzeć to co zostanie.
bruce95 Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 to jest ten XCR o którym jest większośc postów na forum, kolega wyżej chyba nie rozróżnia starego XCR od tego po 2009 (chyba, albo 2010?). jeśli szukasz XCR, pasuje Ci kolor i długośc sterówki to bierz:) Jeśli o mnie mowa;) to nie rozróżniam po wewnętrznej budowie bo po prostu ani nowe ani starego nie rozkładałem. Z zewnątrz od razu widać inny kształt dolnych goleni mocowanie na tarzce IS oraz pivoty. Nowa budowa weszła po 2010.
PoleK Napisano 8 Czerwca 2012 Napisano 8 Czerwca 2012 [ tak, te z PM i jasnymi lagami, ale wcześniej był "stary XCR" który miał korone w ogóle okrągłą w przekroju u booster też inny (łukowaty) i tamte to szmelc a ten który pokazał założyciel tematu to XCR który działa, nie rozpadnie się i nie ma z nim ogólnie problemów (mi anoda zeszła po 2 tygodniach;))
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.