Skocz do zawartości

[Amortyzator Przód] - SR SUNTOUR RL Serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1 - na stronie suntoura masz filmiki

2 - tam są 2 korki, 2 śruby i koniec odkręcania...

3 - weź klucz do ręki i rozkręć zamiast czekać na pomoc bo to jakbyś czekał aż Ci ktoś telewizor włączy...

Napisano

Więc tak, odkręciłem 2 śruby na dole i ściągnąłem dolne lagi, wyczyściłem wszystko, nasmarowałem te uszczelki (ślizgacze) i złożyłem z powrotem. Wiem jak wyjąć tą całą blokadę skoku i tu mam pytanie da się ją jakoś bardziej otworzyć ? tzn rozebrać i nasmarować ? drugie pytanie jest takie że kompletnie nie wiem jak rozebrać lewą część czyli tą od regulacji twardości która oczywiście nie działa, ale chciałbym rozebrać to wyczyścić i nasmarować.

Napisano

Chyba korek... co za niemiły człowiek... A blokada jest w ogóle rozbieralna ? Po stronie blokady jest taka duża jakby nakrętka sześciokątna, to ją też się odkręca ?

Napisano

tak oba korki można wykręcić.

Blokada nierozkręcana i nie widzę potrzeby by ją ruszać :)

pozatym, jak wspomniałem wcześniej, na stornie producenta są filmiki, więc nie rozumiem w ogóle tych pytań...

Napisano

i o to chodziło, widzisz, gdyby każdy zadawał pytania na które odpowiedź można znaleźć w szukajce w ciągu 30sekund, to z forum zrobiłby się śmietnik:)

Napisano

Dolne lagi mam wykręcone, potrzeba mi wyjąć ten cały środek żeby dostać się do środka tam gdzie jest sprężyna i wszystko wyczyścić, nasmarować i złożyć

Napisano

Cały korek, a z niego wysówa się regulator, czyli ta całość ma wyjść górą ? Próbowałem docisnąć ten środek z całej siły i nic nie ruszyło...

Napisano

Akurat koroną nazywa się tę część, w którą wkręcony jest korek. Ale to właśnie o to chodzi. Odkręca się normalnie, w lewo. Są specjalne klucze (praktycznie nie do dostania) lub żabką czy czymś podobnym. Tyle, że trzeba to zrobić delikatnie, żeby nie zniszczyć korka, najlepiej przez szmatkę. Niektórzy kombinują i robią sobie coś takiego: klik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...